Krémová šampiňónová polievka, výborný recept. Autorka receptu a foto - Chocomia
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Spríjemnite si deň aj naším receptom a skvelou chuťou tejto nízkokalorickej krémovej polievky.
Fantastická krémová chuť šampiňónovej polievky je presne to, čo dnes hľadáte. Je výborná a zároveň nenáročná na čas a ingrediencie. Jej silnou stránkou je aj nízky kalorický obsah.
Čerstvé šampióny sú k dispozícii v obchodoch celoročne. Príprava je rýchla a ako doplnok k polievke vieme využiť opečené staršie pečivo ako bagetky, rožky.
Krémová šampiňónová polievka je jednoducho skvelá, neváhajte a pustite sa do prípravy. Alebo vyskúšajte recept na šampiňónový stroganov. Tu je aj recept na polievku z pečenej Hokkaido tekvice.
(na 3 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1ks, šľahačková smotana 150ml, sušený cesnak 1 strúčik, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, šampiňóny 300g, drvená rasca 1 kávová lyžička, bravčová masť, maslo alebo olej 2 polievkové lyžice, soľ 2 kávová lyžička.
Tip pre vás
Šampióny si umyjeme a nakrájame. Keďže ich budeme mixovať do krémova, môžeme nechať aj väčšie kusy.
Na lyžici masti či oleja si spražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Keď je upražená do sklovita, prihodíme nakrájané šampióny, pridáme korenie, papriku, rascu, soľ , cesnak. zakryjeme, zalejeme vodu a necháme variť. Podľa chutí môžeme doladiť zeleninovým bujónom, či zaliať rovno vývarom.
Kým sa všetko varí v hrnci, na panvici si opečieme bagetky. Použijeme staršie pečivo, chlieb, či bagetky. Nakrájané na kocky, pásiky, či kolieska. môžeme opekať nasucho, ja som tentokrát nakrájané bagetky potrela cesnakovým maslom.
Zhruba 10 minút trvá, kým sa huby uvaria domäkka. Ideme mixovať. Zopár kúskov šampiónov som vybrala bokom, aby bolo v polievke do čoho hryznúť, keďže nie všetci v domácnosti obľubujú čisto krémové polievky. Potom ponorným mixérom rozmixujeme všetko v hrnci dohladka a zalejeme smotanou. Šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť smotanou na varenie, prípadne mliekom. Necháme prevrieť a hotovo.
Recept je hotový, želáme dobrú chuť. Ak máte chuť, pozrite si aj náš recept na krémovú hráškovú polievku.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk