Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Bravčové ragú je pokrm hustejšej konzistencie, na prípravu ktorého používame jeden alebo viacero druhov mäsa a rozličné druhy ďalších prísad (huby, zelenina a mnohé druhy korenia).
Má výraznú chuť a skvelou prílohou je biela ryža či cestoviny. Ragú pochádza z francúzskej kuchyne a aj preto je v recepte použité víno, ktoré dokonalo zvýrazní chuť tohto jedla.
Ingrediencie: 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 6 ks nového korenia, 4 ks bobkového listu, 2 malé lyžičky sušeného majoránu, 6 ks paradajok, 1 kg bravčového mäsa (najlepšie stehno, ale môže byť aj pliecka, či karé), 3 hrste sušených húb, 2 polievkové lyžice oleja,
1. Ingrediencie
Na ragú použijeme bravčové stehno, ktoré umyjeme a nakrájame na kocky. Použili sme masliaky, ale sú vhodné aj iné huby.
2. Mäsový základ
Na rozpálenom oleji osmažíme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme kocky mäsa, ktoré sprudka opražíme, aby sa zatiahlo. Masliaky nakrájame, pridáme k mäsu. Spolu krátko dusíme, kým pustia šťavu. Podlejeme bielym vínom.
3. Olúpeme paradajky
Paradajky umyjeme, a zo spodnej časti narežeme do kríža. Na 2 minúty ich zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky schladíme pod studenou vodou a jednoducho olúpeme. (ide to ľahko, aj bez noža).Pridáme do hrnca.
4. Varíme
Cesnak nakrájame na plátky, pridáme k mäsu spolu s korením - soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie a varíme do zmäknutia mäsa. Po dovarení pridáme majorán.
5. Podávame
Bravčové ragú podávame s bielou ryžou, cestovinami alebo zemiakovým pyré. Prípadne vyskúšajte aj recept na mäsové guľky IKEA. Skúste aj recepty na rýchlu večeru. Skúste aj aké mäso na segendínsky guláš.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk