Najlepšie domáce pirohy starej mamy. Vyskúšajte rokmi overený recept webu Dobrá kuchyňa.
Ak keď je príprava domácich pirohov časovo náročnejšia, výsledok stojí za to. Tradičná dobrota, ktorú obľubujú malí i veľkí.
Na sladko s lekvárom, tvarohom, ale aj na slano so zemiakovou, bryndzovou, ale aj kapustovou náplňou. Dobrú chuť vám prajeme.
Vybrali sme pre vás aj recept na domáce šišky bez kysnutia
Pirohy sú tradičné a veľmi obľúbené. Aj keď ich mnohí z nás kupujú v obchodoch mrazené, ale tie pravé domáce, vlastnoručne zlepované sú predsa len najlepšie.
Vyskúšajte náš recept na skvelé zemiakové, tvarohové, alebo lekvárové pirohy, určite si pochutíte. Dobrú chuť s našim receptom.
Vyskúšajte aj hrnčekový recept na skvelú ovocnú bublanina. Skúste aj recept na najlepšie klasické cesto na pirohy.
(na cca 120 kusov)
Ingrediencie na cesto: 500 g polohrubá múka štipka soli podľa potreby vlažná voda plnka zemiaková: 3 ks zemiak strednej veľkosti 3 polievkové lyžice masla soľ mleté čierne korenie pažítka, kôpor (nemusí byť) plnka lekvárová: hustý lekvár (nie riedky), napr. slivkový na omastenie pirohov: 50 g maslo 1 ks cibuľa strednej veľkosti na vylepšenie pirohov: kyslá smotana, čerstvé bylinky
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Domáce pirohy si môžeme pripraviť s rôznymi plnkami. Sladká tvarohová (tvaroh zmiešaný s cukrom), kapustová (kyslú alebo hlávkovú kapustu na cibuli podusíme, necháme odpariť vodu, dochutíme), bryndzová (bryndzu zmiešame s maslom), potešte svoje chuťové poháriky. Dobrú tradičnú chuť. Skúste aj nápady na najlepšie plnky do pirohov.
Vyskúšajte aj recept na najlepšie domáce pirohy plnené ako od babičky - kliknite
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk