Fantastický koláč s mascarpone, svieži recept. Autor receptu a foto: Michaela
Koláč s mascarpone je sviežim a sladkým sprestrením dňa. Tento overený koláčik je najlepší ku kávičke s kamarátkou, či rodinou.
Fantastický, svieži koláčik s mascarpone nadchne naozaj každého. Kakaové cesto, lahodný krém a svieže maliny sú tou správnou kombináciou chutí.
A najlepšie sa hodí ku kávičke s kamarátkou, či rodinou. Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento úžasný recept.
Vyskúšajte aj recept na výborný piškótový koláč
(na 10 porcií)
Ingrediencie na kakaové cesto: 5 ks vajec, 5 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor, 2 PL vody, 2 PL olivový olej, 5 PL polohrubá múka, 2 PL kakao, 1/4 prášok do pečiva. Ingrediencie na mascarpone krém: 1 ks mascarpone, 1 ks šľahačková smotana 33%, 1 ks citrónový cukor, 2 PL práškový cukor. Ingrediencie na malinovú polevu: 1 hrnček malín, 2 PL hnedý cukor, 1 ks vanilkový cukor.
Tip pre vás
Najprv si oddelíme žĺtko od bielka. Žĺtka vymiešame s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom.
Keď bude masa penistá pridáme dve lyžice vody a oleja.
Do zmiešanej zmesi ďalej pridávame kakao, múku a kypriaci prášok. Dobre vymiešame.
Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.
Vyšľahaný sneh zľahka vmiešame do tekutej zmesi.
Pripravenú zmes vlejeme do okrúhlej formy. Formu sme si predtým vymastili olivovým olej a vysypali múkou. Pripravenú zmes vo forme dáme piecť na 180 °C,na 20 - 25 min.
Upečené kakaové cesto necháme úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone.
Najprv si vymiešame šľahačom mascarpone z cukrom (práškovým aj citrónovým).
Ďalej pridáme šľahačkovú smotanu, pozor aby ste sa nedošľahali do masla. Zmes je hotová, keď za metličkami ostáva krém stáť.
Hotový krém dáme na vychladnuté cesto. Cesto musí byť úplne vychladnuté aby sa krém nepúšťal. Cesto s krémom odložíme do chladničky.
Hrnček malín spolu so 400ml vody a dvoma lyžicami cukru dáme variť. Chvíľu povaríme.
Malinovú zmes scedíme cez sitko, dáme opäť na šporák. Do trošky vody si vymiešame vanilkový puding, ktorý do zmesi vlejeme. Varíme a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť, ale pozor treba zakryť a občasne premiešať.
Vychladnutým krém vlejeme na krém a do servírovania nechávame v chladničke. Podávame nakrájané na trojuholníčky, môžeme ozdobiť malinou a už len vychutnávať. Dobrú chuť ! Skúste aj náš recept na jednoduché tiramisu s mascarpone.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk