Nákupný zoznam

Najlepšie pečeňové halušky, zaručený recept

25.07.2022 | Autor: Denča

Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk

Bravčové pečeňové halušky, autorka receptu a foto: Denča

Máte chuť na výbornú hovädziu či slepačiu polievku s rezancami, zeleninou, ale niečo tomu ešte chýba? Bravčové pečeňové halušky sú tou pravou chýbajúcou súčasťou, aby mala polievka  a obed ten správny šmrnc. Potešíte deti aj dospelých.

Bravčové pečeňové halušky, zaručený recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas varenia v min.: 8
  • Počet porcií: 4

Pečeň je veľmi bohatá na minerálne látky, hlavne na železo, nevyhnutné pre tvorbu hemoglobínu vo vašom tele. Okrem toho z pečene dostáva váš organizmus napríklad aj vitamíny A a B.

Vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce halušky z bravčovej pečene, ktoré dodajú polievke výnimočnú chuť.

Polievka je s haluškami výdatnejšia, viac vás zasyti a zo skúseností môžem povedať, že takisto poteší, keďže pečeňové halušky nejedávate v hovädzej alebo slepačej polievke vždy. Najlepšie  bravčové pečeňové halušky pripravíte rýchlo a nenáročne. 

Z dielne kuchyne Ženy v meste máme pre vás aj výborný recept na kurací vývar s pečeňovými haluškami.

Bravčové pečeňové halušky, zaručený recept

(na 4 porcie) 


Ingrediencie

  • 5 ks - cesnak
  • 3 polievkové lyžice - hladká múka
  • 2 polievkové lyžice - strúhanka
  • 250 g - bravčová pečeň
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie pečeňové halušky, zaručený recept

Bravčové pečeňové halušky, zaručený recept - postup prípravy

Ingrediencie: cesnak 5 ks, hladká múka 3 polievkové lyžice, strúhanka 2 polievkové lyžice, bravčová pečeň 250 g, vajcia 2 ks, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, petržlenová vňať podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme suroviny

Pripravíme si všetky potrebné suroviny a dáme variť osolenú vodu.

2. Rozmixujeme

Všetky suroviny si rozmixujeme dohladka. Zmes musí byť tak akurát, aby sa ľahko robili halušky, necháme ju odstáť asi 5 minút, a až potom pridáme podľa hustoty vodu alebo strúhanku.

3. Varíme

Zmes cez haluškovač zavaríme do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, varíme ešte približne 5 minút a môžeme ich precediť.

4. Tip

Halušky môžeme vytvarovať ako väčšie guličky/knedličky.

Dobrú chuť!

Vyskúšajete aj náš recept na fantastickú restovanú kuraciu pečeň.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty