Nákupný zoznam

Skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou, RECEPT overený

06.07.2023 | Autor: Nela

Skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou, overený recept portálu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte s nami pripraviť skvelé kuracie soté podľa overeného receptu.

Kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou recept overený

Skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou, overený recept portálu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte s nami pripraviť skvelé kuracie soté podľa overeného receptu.

Kuracie soté je veľmi obľúbené nielen u detí, ale aj dospelých. Mäso nakrájané na rezančeky alebo malé kocky, s obľúbenou zeleninou. Môžeme si ho pripraviť na mnoho spôsobov.

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie kuracie soté so zeleninou webu Ženyvmeste.sk

Skvelé kuracie soté so zeleninou

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Počet porcií: 4

Dnes vám ponúkame recept na kuracie soté s mrkvou, petržlenom a zeleným hráškom. Kuracie soté podľa nášho receptu je veľmi chutné a šťavnaté.

Kuracie soté so zeleninou. Jednoduchý, chutný a rýchly recept. Zdravý obed alebo večera. Vyskúšajte fantastický recept Dobrej kuchyne. Pochutí si celá rodina. Nechajte sa inšpirovať.

Vyskúšajte aj recept na tradičné cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou. Ale vyskúšajte aj recept na kuracie prsia so zeleninou. Tu je aj recept na jednoduché kuracie kari.

Vynikajúce kuracie soté so zeleninou 

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 500 g - kuracie prsia
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 5 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks - mrkva
  • 1 ks - petržlen
  • 1 ks - kurkuma
  • 1 ks - mletá červená paprika
  • 1 malá lyžička - Solamyl
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou, RECEPT overený

Vynikajúce kuracie soté so zeleninou – postup receptu

Ingrediencie: 500 g kuracie prsia (na 1 osobu počítame 100-150 g mäsa), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 5 polievkových lyžíc olivového oleja, (2 lyžice na marinádu, 3 lyžice na dusenie), 1 ks menšia mrkva, 1 ks menší petržlen, menšia hrsť zeleného hrášku. Na dochutenie: soľ, celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie (nemusí byť), kurkuma (výborná na kĺby), mletá červená paprika na zahustenie: malá lyžička Solamylu (podľa potreby).

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame. Pridáme olivový olej a korenie (soľ, rascu, mleté čierne korenie, kurkumu, mletú červenú papriku).
  2. Mäso dôkladne premiešame, aby sa prepojilo s korením. Na chvíľu ho odložíme do chladu, kvôli chuti. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
  3. Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nastrúhame na strúhadle. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme  kuracie mäso.
  4. Restujeme, aby sa mäso zatiahlo (zbelie). Potom ho prikryjeme a trochu podusíme, pustí vlastnú šťavu. Pridáme nastrúhanú zeleninu a hrášok.
  5. Všetko spolu premiešame. Pridáme horúci vývar alebo vodu podľa potreby. Restujeme do mäkka cca 15-20 minút. Môžeme zahustiť  Solamylom.

Tip Dobrej kuchyne: Keď si kuracie prsia namarinujeme deň vopred, ušetríme si čas. Mäsko bude aj oveľa chutnejšie a skôr sa udusí. Rýchly obed či večeru máme hotovú za 30 minút. Počas restovania mäsa si pripravíme dusenú ryžu, ktorá je skvelou prílohou.

Dobrú chuť. Tu je aj recept na kuracie soté teriyaki. Vyskúšajte najlepšie kuracie recepty na skvelé kuracie prsia a mäso

Najlepšie recepty na obed portálu Dobrá Kuchyňa

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty