Chceli by ste aj vo svojej vlastnej kuchyni vedieť pripraviť pizzu so skvelou omáčkou a obložiť si ju tým, čo máte najradšej? Ponúkame vám úplne jednoduchý recept na domácu pizzu, ktorá sa vždy podarí.
Cesto na pizzu nikto nechce mať príliš vysušené, ani príliš koláčové. Dôležité je nájsť správny pomer múky a vody, sušené droždie, no kľúčovou ingredienciou je olivový olej, ktorý sa zapracováva do cesta.
Dostaneme krásne mäkké, vláčne a tvarovateľné cesto ako z ozajstnej talianskej pizzerie. A samozrejme, na každú pizzu patrí dobrá paradajková omáčka s využitím cibule a tiež oregana.
Čo si naukladáte na vrch, je už na vás, no každopádne základ tvoria šunka, olivy, syr. Skúste si upiecť pizzu podľa receptu Dobrá kuchyňa, zaručene sa vám podarí. Zamilujú si ju vaše deti aj celá rodina.
Vyskúšajte aj recept na šunkovú pizzu s kukuricou
(pre 2 osoby)
Ingrediencie: 600 g hladkej múky, 350 ml vlažnej vody, sušené droždie - 1 balík, 2 PL olivového oleja, 1 KL cukru soľ - podľa chuti, 100 g strúhaného syra, 100 g šunky, 50 g olív, 50 g paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, pol KL oregana.
Do vody nasypeme cukor a sušené droždie; počkáme, kým sa zaktivuje.
Pridáme múku, soľ, olivový olej a spracujeme hladké cesto.
Cesto necháme kysnúť aspoň 40 minút.
Cesto vytvarujeme valčekom a vložíme do okrúhlej formy. Pokvapkáme ešte olivovým olejom.
Nanesieme hodnú vrstvu omáčky, pripravenej posmažením cibule na oleji, s pridaním paradajkového pretlaku a oregana.
Na to naukladáme šunku, olivy, syr (čokoľvek, čo máte na pizze najradšej). Pečieme na 200 stupňov Celzia asi 15 minút.
Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk