Najlepšie zapekané cestoviny, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela
Najlepšie zapekané cestoviny aké ste kedy ochutnali, overený recept. Rozhodne sa budete zalizovať až za ušami.
Fantastické zapekané cestoviny sú mierne náročnejšie na prípravu ale snaha sa vám určite oplatí.
Nestihnú sa ani vychladnúť na stole.
Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento chutný recept. Alebo recept na paradajkovú omáčku na cestoviny.
Vyskúšajte aj náš recept na zapekané cestoviny s brokolicou
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 200g cestoviny (zvrtky), hrsť brokolice, hrsť cukety, hrsť paradajok cherry, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, korenie, oregano, 2,5 dcl mlieka, 1,5 dcl smotany na varenie, 1 a 1/2 PL hladkej múky, 250 g tvrdého syra (eidam), 50g obyčajné maslo.
Tip pre vás
Najprv si uvaríme cestoviny (200 g zvrtky). Po uvarení scedíme a necháme na boku.
Očistíme a nakrájame si zeleninu: brokolicu, paradajky cherry, cuketu, cesnak na plátky.
Na panvicu pridáme lyžicu olivového oleja, pridáme cesnak a krátko orestujeme. Pridáme zeleninu, soľ, korenie, oregano a restujeme približne 8 minút.
Hotové cestoviny a zeleninu zmiešame v zapekacej mise. Zapekaciu misu vopred potrieme olivovým olejom.
Na panvici si rozohrejeme maslo, pridáme múku chvíľku restujeme.
Zmes zalejeme mliekom zmiešaným so smotanou na varenie. Pridáme soľ, korenie a polovicu syra. Necháme prejsť varom.
Hotovým bešamelom zalejeme cestoviny pripravené v zapekacej mise. Zvyšný syr pridáme na vrch.
Pečieme na 180 ° C, na 30 minút, respektíve kým sa nespraví chrumkavá kôrka na vrchu.
A už len dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na fantastickú smotanovú omáčku na cestoviny
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk