Nákupný zoznam

Výborný zemiakový prívarok, recept ako pripraviť výborný obed

06.07.2023 | Autor: Katarína

Zemiakový prívarok, overený recept ako pripraviť výborný obed. Skúste tradičný recept z dostupných surovín hotový za pár minút.

Výborný zemiakový prívarok, recept ako pripraviť výborný obed. Autorka receptu a foto - Katarína

Výborný zemiakový prívarok, overený recept ako pripraviť výborný obed. Skúste tradičný recept z dostupných surovín hotový za pár minút.

Zemiakový prívarok, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas varenia v min.: 20
  • Počet porcií: 4
  • Autorka receptu: Katarína

Výborné jedlo z prastarej suroviny a to zemiakov. Prekvapivo jednoduché a chutné s možnosťou viacerých variácií servírovania.

Recepty dobrej kuchyne vychádzajú z každodenného života a myslia na vás, aby ste v kuchyni netrávili viac času ako je nevyhnutné.

A ak vás naše recepty bavia, nesmierne sa tešíme. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš overený recept na vianočný zemiakový šalát webu ChutnéRecepty.sk

Ingrediencie na zemiakový prívarok

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 ks - bobkový list
  • 150 ml - šľahačková smotana
  • 1 hrsť - kôpor
  • 5 ks - stredný zemiak
Poslať ako nákupný zoznam



Výborný zemiakový prívarok, recept ako pripraviť výborný obed

Výborný zemiakový prívarok, recept ako pripraviť výborný obed

Ingrediencie: bobkový list 2 ks, šľahačková smotana 150 ml, kôpor 1 hrsť, stredný zemiak 5 ks, frankfurtské párky 8 ks, peper štipka, soľ kávová lyžička.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava zemiakov

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme vodu tak aby len zakryla zemiaky, soľ, peper a bobkové listy a varíme cca 15 minút od zovretia. Pichneme pre kontrolu vidličkou či sú mäkké.

2. Zahustenie

Do vyššej nádoby si dáme smotanu na šľahanie a pridáme k nej približne tretinu uvarených zemiakov a pomixujeme ponorným mixérom.

3. Krok

Celú zmes nalejeme späť do hrnca a skontrolujeme konzistenciu. Ak je prívarok príliš riedky, dáme si lyžicu škrobu do nádoby od smotany a dobre vymiešame s naberačkou prívarku. Pomaly prilejem k zvyšnému prívarku a povaríme ešte 5 minút. Ak je príliš hustý, dolejeme horúcou vodou alebo smotanou. Povaríme všetko spolu 5 minút.

4. Posledná ingrediencia

Krátko pred dovarením pridáme kôpor, ak máme čerstvý tak môžeme prívarok odstaviť zo sporáka, ak máme sušený tak ešte 2 minútky povaríme za stáleho miešania.

5. Finále

Hotový prívarok servírujeme s upečenými párkami, perkeltom, volským okom či uvareným vajíčkom.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na zemiakový prívarok webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty