Výborný zemiakový prívarok, recept ako pripraviť výborný obed. Autorka receptu a foto - Katarína
Výborný zemiakový prívarok, overený recept ako pripraviť výborný obed. Skúste tradičný recept z dostupných surovín hotový za pár minút.
Výborné jedlo z prastarej suroviny a to zemiakov. Prekvapivo jednoduché a chutné s možnosťou viacerých variácií servírovania.
Recepty dobrej kuchyne vychádzajú z každodenného života a myslia na vás, aby ste v kuchyni netrávili viac času ako je nevyhnutné.
A ak vás naše recepty bavia, nesmierne sa tešíme. Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj náš overený recept na vianočný zemiakový šalát webu ChutnéRecepty.sk
(na 4 porcie)
Ingrediencie: bobkový list 2 ks, šľahačková smotana 150 ml, kôpor 1 hrsť, stredný zemiak 5 ks, frankfurtské párky 8 ks, peper štipka, soľ kávová lyžička.
Tip pre vás
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme vodu tak aby len zakryla zemiaky, soľ, peper a bobkové listy a varíme cca 15 minút od zovretia. Pichneme pre kontrolu vidličkou či sú mäkké.
Do vyššej nádoby si dáme smotanu na šľahanie a pridáme k nej približne tretinu uvarených zemiakov a pomixujeme ponorným mixérom.
Celú zmes nalejeme späť do hrnca a skontrolujeme konzistenciu. Ak je prívarok príliš riedky, dáme si lyžicu škrobu do nádoby od smotany a dobre vymiešame s naberačkou prívarku. Pomaly prilejem k zvyšnému prívarku a povaríme ešte 5 minút. Ak je príliš hustý, dolejeme horúcou vodou alebo smotanou. Povaríme všetko spolu 5 minút.
Krátko pred dovarením pridáme kôpor, ak máme čerstvý tak môžeme prívarok odstaviť zo sporáka, ak máme sušený tak ešte 2 minútky povaríme za stáleho miešania.
Hotový prívarok servírujeme s upečenými párkami, perkeltom, volským okom či uvareným vajíčkom.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na zemiakový prívarok webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk