Nákupný zoznam

Pražená kyslá kapusta na karameli, fantastický RECEPT

24.01.2021 | Autor: Nela

Najlepšia pražená kyslá kapusta na karameli. Ďalší fantastický recept na vynikajúcu prílohu, ktorú si zamilujete.

Vynikajúca smažená kyslá kapusta na karameli, recept na zdravú prílohu

Ako sa pripravuje fantastická smažená kyslá kapusta na karameli? Máte obavy? My vám poradíme ako na to. Najlepšia dusená kyslá kapusta na karameli, ktorá chutí úžasne. Jednoduchý recept na smaženú kyslú kapustu so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Dobrá kuchyňa pre vás pripravila overený recept na skvelú smaženú kyslú kapustu na karameli. Garantujeme, že sa vám podarí. Ponúkame recept aj pre začiatočníkov.

Najlepšia dusená kyslá kapusta, ktorú si zamilujete

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Príloha z červenej kapusty vynikajúca dusená červená kapusta na karameli, top recept

Na praženie kyslej kapusty zvolíme kvalitnejší hrniec alebo panvicu, aby sa kapusta neprichytila. Čas praženia kyslej (kvasenej) kapusty záleží len na nás, ak chceme kapustu chrumkavejšiu, restujeme ju kratšie, keď mäkšiu, samozrejme dlhšie, podľa potreby. 

Dobrá kuchyňa má pre vás mnoho receptov, ktoré sa hodia k opraženej kyslej kapuste. Vynikajúce šťuchané zemiaky, domáce zemiakové lokše, skvelú krkovičku pečenú v rúre, minútky z bravčového karé, krkovičky, ale aj pliecka. Ponuka je naozaj bohatá, stačí si iba vybrať. Varte tradične, chutne a jednoducho s Dobrou kuchyňou.

Prílohe z hlávkovej kapusty najlepšia dusená hlávková kapusta na karameli

Vynikajúca pražená kyslá (kvasená) kapusta, recept ako sa robí kapusta na karameli karameli

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - bobkový list
  • 4 plná hrsť - kyslá (kvasená) kapusta
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 1-2 kopcovitá polievková lyžica - kryštálový alebo trstinový cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Pražená kyslá kapusta na karameli, fantastický RECEPTAutor - Nela

Ako pripraviť praženú kyslú kapustu na karameli - postup receptu

Ingrediencie: 4 plné hrste kyslej (kvasenej) kapusty, 1 ks väčšia cibuľa, 4 polievkové lyžice bravčovej masti (oleja) na dochutenie: 1-2 kopcovité polievkové lyžice kryštálového alebo trstinového cukru (podľa chuti, kyslosti kapusty), soľ - podľa chuti (môžeme aj vynechať), 5 guličiek celého čierneho korenia alebo čierne korenie mleté (podľa chuti), 1 štipka celej alebo drvenej rasce, 1 ks bobkový list

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita.
  2. Tak pridáme aj kryštálový cukor, necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút.
  3. K voňavej cibuli pridáme kyslú kapustu, ktorú vytlačíme od kapustovej vody.
  4. Ku kapuste pridáme aj korenie podľa chuti a restujeme za stáleho miešania.
  5. Kyslú kapustu pražíme podľa potreby, aby bola chrumkavejšia alebo mäkšia.

Tip Dobrej kuchyne: Pražená kyslá kapusta je vynikajúca nielen k pečenému či dusenému mäsu, ale aj s kváskovým chlebíkom alebo šťuchanými zemiakmi. Vynikajúca pochúťka našich starých rodičov.

Dobrú tradičnú chuť.

Ku smaženej kyslej kapuste sa hodia najlepšie domáce zemiakové lokše, recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty