Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept, autorka receptu a foto: Denča
Pripravte si doma výbornú šošovicovú polievku, ktorá zahreje aj zasýti. Nepotrebuje zahustiť múkou ani smotanou, je preto vhodná pri rôznych diétach. Šošovicová polievka bez múky je výborná alternatíva na obed i večeru cez týždeň alebo napríklad v sobotu.
Najznámejšou strukovinou je jednoznačne šošovica, ktorá má svoje miesto v každej kuchyni. Je bohatá na bielkoviny, má významný obsah esenciálnych aminokyselín. Obsahuje viac železa ako špenát, zrejme preto sa často považuje za ideálnu náhradu mäsa. Nemala by chýbať v žiadnom jedálničku.
Hustá šošovicová polievka je na prípravu nenáročná, cenovo dostupná a hlavne veľmi chutná. Polievku ôžeme dochutiť octom, jarnou cibuľkou a podávame s chlebom. Dajte sa do jej prípravy už dnes aj vy!
Vyskúšajte aj ďalšie skvelé polievky z dielne kuchyne Ženy v meste. Tu je recept na šošovicovú polievku na kyslo bez smotany.
(na dve porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 2 strúčiky, mrkva 2 ks, bobkový list 2 ks, stredný zemiak 2 ks, hnedá šošovica 200 g, drvená rasca podľa chuti, celá rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti
Tip pre vás
Hnedú šošovicu premyjeme v studenej vode, nie je potrebné ju vopred namáčať. Mrkvu, zemiaky a cibuľu nakrájame.
Na olivovom oleji spražíme nakrájanú cibuľu do svetlohnedej farby, pridáme celú rascu, mrkvu a zemiaky. Spolu jemne osmažíme (asi minútu) a zalejeme studenou vodou.
Pridáme premytú šošovicu, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a bobkové listy. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku, pridáme do polievky a varíme do zmäknutia zemiakov.
Šošovicovú polievku môžeme dochutiť octom, jarnou cibuľkou a podávame s chlebom.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty z šošovice, vyskušajte ich.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk