Nákupný zoznam

Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept

21.07.2022 | Autor: Denča

Pripravte si doma výbornú šošovicovú polievku, ktorá zahreje aj zasýti. Nepotrebuje zahustiť múkou ani smotanou, je preto vhodná pri rôznych diétach.

Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept, autorka receptu a foto: Denča

Pripravte si doma výbornú šošovicovú polievku, ktorá zahreje aj zasýti. Nepotrebuje zahustiť múkou ani smotanou, je preto vhodná pri rôznych diétach. Šošovicová polievka bez múky je výborná alternatíva na obed i večeru cez týždeň alebo napríklad v sobotu.

Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 2

Najznámejšou strukovinou je jednoznačne šošovica, ktorá má svoje miesto v každej kuchyni. Je bohatá na bielkoviny, má významný obsah esenciálnych aminokyselín. Obsahuje viac železa ako špenát, zrejme preto sa často považuje za ideálnu náhradu mäsa. Nemala by chýbať v žiadnom jedálničku.

Hustá šošovicová polievka je na prípravu nenáročná, cenovo dostupná a hlavne veľmi chutná. Polievku ôžeme dochutiť octom, jarnou cibuľkou a podávame s chlebom. Dajte sa do jej prípravy už dnes aj vy!

Vyskúšajte aj ďalšie skvelé polievky z dielne kuchyne Ženy v meste.  Tu je recept na šošovicovú polievku na kyslo bez smotany.

Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept

(na dve porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 2 strúčiky - cesnak
  • 2 ks - mrkva
  • 2 ks - bobkový list
  • 2 ks - stredný zemiak
  • 200 g - hnedá šošovica
Poslať ako nákupný zoznam



Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept

Hustá šošovicová polievka bez múky, zaručený recept

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 2 strúčiky, mrkva 2 ks, bobkový list 2 ks, stredný zemiak 2 ks, hnedá šošovica 200 g, drvená rasca podľa chuti, celá rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Premyjeme šošovicu, pripravíme ingrediencie

Hnedú šošovicu premyjeme v studenej vode, nie je potrebné ju vopred namáčať. Mrkvu, zemiaky a cibuľu nakrájame.

2. Cibuľu, mrkvu, rascu a zemiaky osmažíme

Na olivovom oleji spražíme nakrájanú cibuľu do svetlohnedej farby, pridáme celú rascu, mrkvu a zemiaky. Spolu jemne osmažíme (asi minútu) a zalejeme studenou vodou.

3. Zmiešame, ochutíme a varíme

Pridáme premytú šošovicu, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a bobkové listy. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku, pridáme do polievky a varíme do zmäknutia zemiakov.

4. Tip na servírovanie

Šošovicovú polievku môžeme dochutiť octom, jarnou cibuľkou a podávame s chlebom.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty z šošovice, vyskušajte ich.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty