Dokonalý šošovicový šalát, autorka receptu a foto: Denča
Skúste si podľa receptu dobrakuchyna.sk urobiť ľahký a svieži šalát z červenej šošovice. Jeho príprava je naozaj jednoduchá a rýchla, nebude vás ani veľa stáť.
Červená šošovica je perfektná surovina, ktorú ja osobne milujem. Dá sa z nej pomerne rýchlo vytvoriť úžasné jedlo. Nepotrebuje namáčanie a je hotová za menej ako 10 minút. Často je súčasťou indických jedál, výborná do polievok či príloh.
Šošovica je úžasne zdravá potravina. Posilňuje napríklad výkonnosť nášho mozgu, pomáha pri budovaní svalov, dodáva nám železo. Svieži šošovicový šalát vám tiež pomôže predchádzať ateroskleróze, ako aj udržiavať zdravé tehotenstvo. Spolu s čerstvou zeleninou vám dodá obrovské množstvo vitamínov a minerálov, ale aj aminokyselín a vlákniny.
Náš dokonalý šošovicový šalát je naozaj osviežujúci. Môžeme ho podávať v teplej aj studenej forme ako ľahkú večeru, ale aj na obed. Skvelo sa k nemu hodia aj varené zemiaky či dusené mäso. Neváhajte a pripravte si ho už dnes!
Ženy v meste majú pre váš aj ďalší výborný recept z červenej šošovice
(na 2 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, olivový olej 1 PL, horčica 2 PL, citrónová kôra alebo šťava 1 PL, ocot 1 PL, červená šošovica 100 g, mletá rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, petržlenová vňať podľa chuti, cherry paradajky 2 hrste
Tip pre vás
Pripravíme si potrebné ingrediencie, do receptu pridávame dijónsku horčicu, ktorá má výraznejšiu chuť oproti obyčajnej horčici. Cibuľu nakrájame na kocky, a cherry paradajky prepolíme na polovicu. Červenú šošovicu opláchneme, varíme v osolenej vode s mletou rascou do zmäknutia (cca 10 minút).
Červenú šošovicu opláchneme, varíme v osolenej vode s mletou rascou do zmäknutia (cca 10 minút).
Pripravíme si omáčku: citrónovú šťavu, olivový olej, dijónsku horčicu a ocot spolu zmiešame.
V miske zmiešame cibuľu, červenú šošovicu, cherry paradajky a osolíme. Zalejeme omáčkou a riadne premiešame. V prípade potreby dochutíme čiernym korením a soľou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Šalát môžeme podávať v teplej aj studenej forme ako ľahkú večeru. Skvelo sa k nemu hodia aj varené zemiaky či dusené mäso.
Dobrú chuť!
Šalát poznáme na tisíc spôsobov, napríklad výborný recept s kuskusom máme pre vás TU
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk