Nákupný zoznam

Dokonalý šošovicový šalát, jednoduchý recept

05.08.2022 | Autor: Denča

Skúste si podľa receptu dobrakuchyna.sk urobiť ľahký a svieži šalát z červenej šošovice.

Dokonalý šošovicový šalát, autorka receptu a foto: Denča

Skúste si podľa receptu dobrakuchyna.sk urobiť ľahký a svieži šalát z červenej šošovice. Jeho príprava je naozaj jednoduchá a rýchla, nebude vás ani veľa stáť.

Dokonalý šošovicový šalát, jednoduchý recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 2

Červená šošovica je perfektná surovina, ktorú ja osobne milujem. Dá sa z nej pomerne rýchlo vytvoriť úžasné jedlo. Nepotrebuje namáčanie a je hotová za menej ako 10 minút. Často je súčasťou indických jedál, výborná do polievok či príloh.

Šošovica je úžasne zdravá potravina. Posilňuje napríklad výkonnosť nášho mozgu, pomáha pri budovaní svalov, dodáva nám železo. Svieži šošovicový šalát vám tiež pomôže predchádzať ateroskleróze, ako aj udržiavať zdravé tehotenstvo. Spolu s čerstvou zeleninou vám dodá obrovské množstvo vitamínov a minerálov, ale aj aminokyselín a vlákniny. 

Náš dokonalý šošovicový šalát je naozaj osviežujúci. Môžeme ho podávať v teplej aj studenej forme ako ľahkú večeru, ale aj na obed. Skvelo sa k nemu hodia aj varené zemiaky či dusené mäso. Neváhajte a pripravte si ho už dnes!

Ženy v meste majú pre váš aj ďalší výborný recept z červenej šošovice

Dokonalý šošovicový šalát, jednoduchý recept

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 PL - olivový olej
  • 2 PL - horčica
  • 1 PL - citrónová kôra alebo šťava
  • 1 PL - ocot
  • 100 g - červená šošovica
  • 2 hrste - cherry paradajky
Poslať ako nákupný zoznam



Dokonalý šošovicový šalát, jednoduchý recept

Dokonalý šošovicový šalát - postup prípravy

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, olivový olej 1 PL, horčica 2 PL, citrónová kôra alebo šťava 1 PL, ocot 1 PL, červená šošovica 100 g, mletá rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, petržlenová vňať podľa chuti, cherry paradajky 2 hrste

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si potrebné ingrediencie, do receptu pridávame dijónsku horčicu, ktorá má výraznejšiu chuť oproti obyčajnej horčici. Cibuľu nakrájame na kocky, a cherry paradajky prepolíme na polovicu. Červenú šošovicu opláchneme, varíme v osolenej vode s mletou rascou do zmäknutia (cca 10 minút).

2. Uvaríme šošovicu

Červenú šošovicu opláchneme, varíme v osolenej vode s mletou rascou do zmäknutia (cca 10 minút). 

3. Pripravíme omáčku

Pripravíme si omáčku: citrónovú šťavu, olivový olej, dijónsku horčicu a ocot spolu zmiešame.

4. Zmiešame, ochutíme a ozdobíme

V miske zmiešame cibuľu, červenú šošovicu, cherry paradajky a osolíme. Zalejeme omáčkou a riadne premiešame. V prípade potreby dochutíme čiernym korením a soľou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

5. Tip na servírovanie

Šalát môžeme podávať v teplej aj studenej forme ako ľahkú večeru. Skvelo sa k nemu hodia aj varené zemiaky či dusené mäso.

Dobrú chuť!

Šalát poznáme na tisíc spôsobov, napríklad výborný recept s kuskusom máme pre vás TU

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty