Varila mamička kašičku, v maľovanom hrníčku. Piesne a jedlá z detstva majú niečo spoločné. Že ich skrátka milujeme, nedá sa na nich zabudnúť.
Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na skvelú krupicovú kašu zo špaldovej krupice, ktorá, aj keď má tmavšiu farbu, je aj sýtejšia, predovšetkým však omnoho výživnejšia. Môžete zvoliť aj iný druh krupice, napr. pohánkovú alebo ryžovú, ktorá je vhodná pri intolerancii na lepok. Namiesto klasického mlieka môžete zvoliť mlieko sójové, makové alebo pohánkové. Krupicovú kašu si oslaďte medom, pridajte kvalitné kakao či mletú škoricu, domáci slivkový lekvár, strúhaný kokos. Pripravte si krupicovú kašu podľa vlastnej chuti. Zdravá krupicová kaša so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.
Krupicová kaša je výbornou voľbou na raňajky, úžasná aj na večeru. Pochúťka nielen pre deti, ale aj dospelých. Najlepšia špaldová krupicová kaša z dielne webu Dobrá kuchyňa. Sladké maškrtenie želáme.
Tip na zdravé raňajky recept na najlepšie banánové lievance s ovsenými vločkami
Detská krupicová kaša - krupička. Dokonalá sladká dobrota pre celú rodinu. Zaspomínajte si na chute a vône z detstva. Pripravte si s nami najlepšiu krupicovú kašu. Jednoducho a zdravšie so značkou Dobrá kuchyňa.
Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že na príprave krupicovej kaše nie je čo pokaziť, opak je pravdou. Je potrebné použiť kvalitný hrniec s dvojitým dnom. Krupicu pridávame do horúceho mlieka veľmi pomaly, nie naraz, urobili by sa nám hrčky. Použijeme metličku a stále miešame. Pomer krupice a mlieka je tiež veľmi dôležitý, záleží, akú hustú krupicu si chceme uvariť. Treba rátať, že po uvarení nám ešte krupicová kaša zhustne.
Veľmi riedka krupicová kaša? Kašu vrátime na sporák, najlepšie použiť nový hrniec a postupne pridávame ďalšiu krupicu. Ak je krupica príliš hustá, zriedime ju horúcou vodou alebo mliekom.
Novinka rýchly hrnčekový perník - lacný, voňavý a zdravší recept
(Na 1 porciu)
hrnček 300 ml
ingrediencie: 1 hrnček (300 ml) mlieka - najlepšie mlieko plnotučné, môžeme však zvoliť aj iný druh mlieka (pohánkové, kozie, makové, sójové), cca 6 malých lyžičiek špaldovej krupice (môžeme zvoliť aj krupicu klasickú, pohánkovú, ryžovú) na zjemnenie krupicovej kaše: 1 malá lyžička masla na dochutenie kaše: kryštálový, trstinový cukor alebo med - podľa chuti, mletá škorica, kakao zmiešané s práškovým cukrom (mletým trstinovým cukrom), slivkový lekvár, strúhaný kokos - podľa chuti a obľuby
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ak by bola kaša príliš riedka, pomaly pridáme ďalšiu krupicu na zahustenie. Keď máme kašu hustejšiu, zriedime ju za stáleho miešania ďalším horúcim mliekom alebo vodou.
Dobrú kašičkovú chuť.
Vyskúšajte aj najlepšia krupicová kaša na dva spôsoby, recepty portálu Ženyvmeste.sk
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk