Nákupný zoznam

Šťavnatý losos na panvici, RECEPT ako pripraviť lososa

04.10.2020 | Autor: Nela

Šťavnatý losos na panvici. Recept ako pripraviť chutného lososa vám prináša Dobrá kuchyňa.

Šťavnatý losos na panvici, recept ako pripraviť lososa

Šťavnatý losos na panvici. Viete ako pripraviť chutného lososa na masle? No predsa podľa receptu webu Dobrá kuchyňa. Varte s nami jednoducho, chutne a zdravo. Varte s Dobrou kuchyňou.

Rozmýšľate nad rýchlym a zdravým obedom či večerou? Nech sa páči, inšpirujte sa. Fantastický šťavnatý losos na panvici so značkou Dobrá kuchyňa.

Prečo práve losos? Pretože práve losos obsahuje mnoho omega-3 mastných kyselín, vďaka  čomu má prospešné účinky pre naše zdravie. Je skvelým zdrojom bielkovín, obsahuje veľa vitamínu B, ďalej je to draslík, selén. Má antioxidačné účinky, pomáha pri chudnutí, znižuje riziko kardiovaskulárnych chorôb. Podporuje zdravé srdce, mozog, aj oči. Zaraďte ho preto čo naskôr do svojho jedálnička.

Super pomazánka z rýb výborná tuniaková pomazánka, jednoduchá a lahodná

Jednoduchý šťavnatý losos na panvici, ktorý chutí každému

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4
Losos je veľmi obľúbená ryba, pretože má vynikajúcu chuť. Aj jeho príprava je nenáročná, potrebujete iba zopár minút. Vyskúšajte vynikajúceho šťavnatého lososa na panvici. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Dobrá kuchyňa má pre vás opäť nový jednoduchý fit recept, ktorého prípravu zvládne aj každý začiatočník. Šťavnatý losos na panvici, ktorý chutí úžasne.

Skvelý fit obed či večera vynikajúca treska na masle, zdravá a chutná

Fantastický losos na panvici - rýchly, chutný, fit

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 2 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 4 porcie - čerstvý losos
  • 1 podľa chuti - sušené bylinky
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnatý losos na panvici, RECEPT ako pripraviť lososaAutor - Nela

Ako jednoducho pripraviť šťavnatého lososa - postup receptu

Ingrediencie: 4 porcie lososa, 2 zarovnané polievkové lyžice masla, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika, sušené bylinky (čerstvé bylinky), citrónová šťava

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Lososa dobre umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie. Potrieme korením, sušenými bylinkami. Lososa nesolíme, robíme to až nakoniec. Tak si necháme lososa ešte postáť, aby mal izbovú teplotu.
  2. Panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a olivový olej, rozpolený očistený cesnak (dodá vynikajúcu chuť), môžeme aj čerstvé bylinky. Na začiatku ho opekáme kožou dole 4 minúty dochrumkava, otočíme.
  3. Aj z druhej strany pečieme lososa cca 4 minúty, záleží to od veľkosti porcií. Po upečení necháme lososa ešte zopár minút odpočívať. Nakoniec ho aj osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, podávame.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme lososa šťavnatého, napríklad na prípravu pomazánky či do zeleninového šalátu, je vhodnejšie ak ho opečieme kratšie, aby nemal chrumkavú kôrku, bude ešte šťavnatejší.

Dobrú lososovú chuť.

Vyskúšajte aj skvelého lososa na masle, recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty