Nákupný zoznam

Najlepšie cestoviny s tuniakom, dôkladne overený recept

16.11.2021 | Autor: Ivka

Cestoviny s tuniakom. Ľahké, jednoduché a sýte cestoviny, ktoré si doma pripravíte rýchlo a jednoducho.

Najlepšie cestoviny s tuniakom, dôkladne overený recept. Autor receptu a foto - Slávka

[[etarget]]

Cestoviny s tuniakom. Ľahké, jednoduché a sýte cestoviny, ktoré si doma pripravíte rýchlo a jednoducho.

Cestoviny s tuniakom, overený recept

Nenáročný recept, vďaka ktorému máte jedlo na stole do 15 minút. Receptov na tuniakové cestoviny je mnoho.

Vyskúšajte aj tento z webu Dobrá kuchyňa.

Receptov na cestoviny nie je nikdy dosť. Pripravené sú raz - dva, zasýtia a len málokto sa ich dokáže prejesť.

Ak hľadáte inšpiráciu na obed alebo ľahkú večeru, vyskúšajte si pripraviť špagety s tuniakom podľa receptu z Dobrej kuchyne.

Vyskúšajte aj náš recept na zeleninovo smotanovú omáčku na cestoviny

Ingrediencie na cestoviny s tuniakom

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 2 ks - cesnak
  • 4 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 2 plné hrste - nastrúhaný parmezán
  • 0 podľa chuti - čerstvá alebo sušená bazalka
  • 1 plechovka - menšia sterilizovaná kukurica
  • 1 ks - tuniak v konzerve 160 g
  • 20 g - polené paradajky
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie cestoviny s tuniakom, dôkladne overený recept

Najlepšie cestoviny s tuniakom, overený recept

Ingrediencie: cesnak 2 ks, olivový olej 4 polievkových lyžíc, nastrúhaný parmezán 2 plné hrste, čerstvá alebo sušená bazalka podľa chuti, menšia sterilizovaná kukurica 1 plechovka, tuniak v konzerve 160 g, polené paradajky 20 g, špagety 200 g, soľ.

1. Uvaríme cestoviny al dente

Do hrnca s vriacou vodou pridáme soľ a uvaríme v ňom al dente špagety alebo iné obľúbené cestoviny. Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme z nich vodu, ale nepremývame ich. Pokvapkáme ich olivovým olejom, aby sa nezlepili.

2. Zľahka orestujeme cesnak

Cesnak nakrájame na drobno alebo ho pretlačíme cez lis na cesnak. Na olivovom oleji ho zľahka orestujeme. Len ho zľahka osmahneme, nie veľmi, aby nám nezhorkol.

3. Cestoviny zmiešame s ostatnými ingredienciami

Orestovaný cesnak spolu s tuniakom, nakrájanými sušenými paradajkami, kukuricou a nastrúhaným parmezánom primiešame k cestovinám. Ak sa nám zdajú cestoviny suché, pokvapkáme ich ešte olivovým olejom alebo olejom zo sušených paradajok. Ten pridá cestovinám ešte výraznejšiu chuť.

4. Dochutíme citrónovou šťavou, šťavou i bylinkami

Nakoniec cestoviny ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Výborne sa k nim hodia aj rôzne bylinky, napríklad bazalka alebo oregano. Na vrch ešte nastrúhame parmezán, alebo iný obľúbený syr.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recepty na cestoviny na obed webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty