Najlepší kuskus s hráškom, autorka receptu a foto: Denča
Ako ľahko a rýchlo pripraviť chutný kuskus s hráškom? Nechajte sa viesť receptom Dobrej Kuchyne!
Kuskus je univerzálna cestovina, ktorá sa hodí takmer ku všetkému. Pochádza zo severnej Afriky, kde je jednou zo základných potravín domácej kuchyne.
Pri príprave sa kuskus vlastne nevarí, ale sa zaleje buď vriacou vodou alebou vývarom. Môžeme ho pripraviť ako hlavné jedlo, pridaním rôznych druhov zeleniny, alebo podľa nášho receptu aj ako chutnú prílohu ku mäsu či rybe. Ja som zvolila jednoduchý a chutný kuskus s hráškom.
Kuskus je tiež skvelou súčasťou šalátov a môžeme ním zahustiť dokonca aj polievku. Stojí za to, vyskúšať ho, navyše ušetrí kopec času v kuchyni. Dajte sa do jeho prípravy a neoľutujete!
Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme aj recept na skelý šalát z kuskusu
(na 4 porcie)
Ingrediencie: olivový olej 1 polievková lyžica, korenie podľa chuti, kuskus (najlepšie celozrnný) 250 g, jarná cibuľka 1 ks, zelený hrášok 200 g, soľ podľa chuti, horúci vývar alebo voda 500 ml
Tip pre vás
V recepte je použitý celozrnný kuskus, sterilizovaný hrášok a horúca voda. Obvykle sa používa v pomere 1 diel kuskusu ku 2 dielom vody.
Na olivovom oleji jemne osmažíme nakrájanú jarnú cibuľu, pridáme hrášok a smažíme asi minútu.
Vsypeme kuskus a hneď zalejeme horúcou vodu, osolíme a pridáme korenie. Použila som originál korenie na kuskus - obsahuje kurkumu (ktorá kuskus krásne zafarbí), petržlenovú vňať a ligurček. Varíme minútu, odstavíme a necháme prikryté približne 10 minút.
Na konci kuskus premiešame.
Konzistencia kuskusu má byť sypká a nie zlepená.
Dobrú chuť!
Viete ako pripraviť dokonalú slovenskú ryžu? Vyskúšajte si náš recept
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk