AMC
Nákupný zoznam

Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept

27.12.2021 | Autor: Katarína

Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept. Ak máte radi klasiku, toto jedlo je perfektným kandidátom.

Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept. Autorka receptu a foto - Katarína

Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept klasickej slovenskej kuchyne.

Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 40
  • Čas pečenia v min.: 15
  • Počet porcií: 6
  • Autorka receptu: Katarína

Ak máte radi klasiku, bryndzové halušky sú perfektným kandidátom na výborný obed.

V našom recepte sú použité sú typické slovenské ingrediencie. Tradičné slovenské jedlo podľa ozajstného receptu od babičky a z hladkej múky.

Vyskúšajte aj náš originál recept na skvelé bryndzové halušky. A tu je odpoveď na otázku aká múka na halušky. A tu recept na strapačky s kyslou kapustou.

Ingrediencie na bryndzové halušky z hladkej múky

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 250 g - bryndza
  • 240 g - hladká múka
  • 4 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 200 g - kyslá smotana 16%
  • 4 ks - jarná cibuľka
  • 120 g - údená slanina
Poslať ako nákupný zoznam



Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept

Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept

Ingrediencie: bryndza 250 g, hladká múka 240 g, zemiak strednej veľkosti 4 ks, kyslá smotana 16% 200 g, jarná cibuľka 4 ks, údená slanina 120 g, vajcia 1 ks, soľ 2 čajová lyžička.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Cesto

Zemiaky si umyjeme a ošúpeme.

2. Cesto

Na jemnom strúhadle si ich postrúhame, pridáme čajovú lyžičku soli a premiešame. Necháme postáť 5 minút a zlejeme prebytočnú vodu. Následne pridáme vajce a premiešame.

3. Cesto

Po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame do cesta.

4. Cesto

Cesto musí byť kompaktné, natoľko husté aby držalo pokope a natoľko riedke aby prešlo sitkom na halušky.

5. Cesto

Do veľkého hrnca si necháme zovrieť vodu, pridáme do nej čajovú lyžičku soli, znížime plameň a postupne nahádžeme cesto cez sitko na halušky. Halušky priebežne miešame aby sa nezlepili.

6. Halušky

Keď vyplávajú na povrch cca po 5 minútach, scedíme si ich a dáme späť do hrnca.

7. Slanina

Na suchej panvici si opečieme na malé kocky nakrájanú slaninu do hneda a troškou vypečenej masti polejeme hotové halušky.

8. Cibuľka

K upečenej slaninke si pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a 2 minútky orestujeme aby ostala chrumkavá.

9. Bryndza

V miske si rozmiešame bryndzu s kyslou smotanou, pridáme ju na halušky a posypeme upečenou slaninou s cibuľkou.

Dobrú chuť. Tu je aj recept na slovenské halušky s bryndzou. Tu je aj recept na halušky bez zemiakov.

Vyskúšajte aj náš videorecept na pravé liptovské bryndzové halušky webu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty