Domáce kvašáky podľa overeného rodinného receptu. Autorka receptu a foto - Slávka
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý si každá rodina dedí z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním aj tento najlepší recept na kvašáky, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Ich skvelá slano-kyslá chuť sa dokonale hodí k horúcim letným dňom. Doladia tým správnym smerom každé jedlo. No nájdu sa aj ľudia, ktorí si kvašáky vychutnávajú len tak.
Skúste si s nami pripraviť kvasené uhorky, nie je to nič zložité. Treba ich dobre naložiť, uskladniť na teplom mieste, pár dní počkať a výsledok je zaručený. Kvašáky budú chutiť dokonale.
Vedeli ste, že uhorky sú z čeĺade tekvicovité a pochádzajú z Indie? Ťažko povedať či aj Indovia ich poznajú takto nakvasené, ale určite poznáme aj moravské kvašáky, alebo poľské kvašáky. U nás v regióne to je veľmi populárna špecialita.
Tú chuť si každý rýchlo osvojí a najmä počas leta, keď sa v slovenských podmienkach rodia chutné uhorky, si ich budete pripravovať aj niekoľkokrát. A ak by ste hľadali recept na sterilizované uhorky, tu máme jeden overený. A čo dať si k uhorkám francúzske zemiaky, tu je recept.
(na 12 porcií)
Ingrediencie: cca 12 kusov čerstvých uhoriek, 1 zväzok kôpru, 2 plátky staršieho chleba, 6 dcl horúcej vody, 1 kávová lyžička soli.
Tip pre vás
Vodu v hrnci jemne nahrejeme s pridaním soli.
Uhorky si dôkladne očistíme.
Do hrnca s osolenou vodou vložíme kôpor a chlieb.
Každú z uhoriek nakrojíme na štyri hranolčeky, ale úplne neprekrojíme.
Postupne ich ukladáme do hrnca.
Keď máme všetky uhorky naložené, dolejeme ich vlažnou vodou. Odložíme na teplé miesto, potrebujú pár dní na vykvasenie.
Dobrú chuť. Ak by ste mali chuť tu je recept na výborný uhorkový šalát.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk