Lososová omáčka na cestoviny, top recept. Foto - Denča
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.
Cestoviny sa dajú pripraviť doslova na milión spôsobov, za krátky čas a zrejme preto ich ľudia tak milujú. Toto je ďalší recept, ktorý patrí do kategórie - rýchlo, jednoducho a chutne.
Lososová omáčka pridáva do cestovín bohatú a intenzívnu chuť. Losos je známy svojou jemnou a mastnou chuťou, ktorá sa krásne dopĺňa s ostatnými ingredienciami v omáčke. Táto kombinácia dodáva jedlu hlbokú a pôsobivú chuť.
Lososová omáčka na cestoviny zvyčajne obsahuje mäkké a kúskovité kúsky lososa, ktoré dodávajú omáčke príjemnú textúru. Keď sa omáčka zmieša s cestovinami, vytvára sa harmonická kombinácia jemnosti a šťavnatosti.
Losos je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, bielkovín a vitamínov, ktoré prispievajú k zdraviu a výžive. Tým, že sa losos používa v omáčke na cestoviny, jedlo získa dodatočný prírodný zdroj živín.
Recept na lososovú omáčku je veľmi prispôsobiteľný a môže sa prispôsobiť rôznym chutiam a preferenciám. Môžete pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad bylinky, citrónovú šťavu, smotanu alebo paradajky, aby ste vytvorili svoju vlastnú variáciu tejto omáčky.
Vyskúšajte aj recept na cestoviny s tuniakom.
Ingrediencie: 200 g cestovín, 2 strúčiky cesnaku,, 1 polievková lyžica olivový olej, 3 paradajky, 1 jarná cibuľka , 1 menšia mladá cuketa, 80 g lososa vo vlastnej šťave, tavený syr, bazalka,
Tip pre vás
Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale. V recepte sú použité špenátové talianske cestoviny.
Na olivovom oleji zľahka osmažíme nakrájanú jarnú cibuľu, pridáme plátky cesnaku a smažíme krátko, len kým zacítime jeho vôňu. Pridáme nakrájané paradajky a cuketu, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme.
Po 7 minútach pridáme lososa vo vlastnej šťave, zmes zahustíme syrom v črievku (môžeme vynechať) a ochutíme bazalkou. Odstavíme zo sporáka.
Lososová omáčka na cestoviny je hotová. Cestoviny polejeme so zmesou, môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj bolonské cestoviny. A tu je recept na klasické šunkofleky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk