Nákupný zoznam

Domáci paradajkový pretlak, hustý a extra chutný – overený recept

08.11.2021 | Autor: Slávka

Domáci paradajkový pretlak, hustý a extra chutný. Mať uchované paradajky na dlhšiu dobu v podobe paradajkového pretlaku je niečo neoceniteľné.

Domáci paradajkový pretlak, hustý a extra chutný. Mať uchované paradajky na dlhšiu dobu v podobe paradajkového pretlaku je niečo neoceniteľné. 

Paradajkový pretlak, hustý a extra chutný – overený recept

  • Celkový čas prípravy v min.: 180
  • Čas varenia v min.: 150
  • Počet porcií.: 15

Ak si paradajkový pretlak pripravíte doma, sami si zvolíte, akú hustotu chcete mať. Tiež to, aký druh paradajok použijete. Jednoducho si vyberiete tie, ktoré máte najradšej. A samozrejme vytriedite si tú najvyššiu kvalitu.

Ak si potom vami uvarený paradajkový pretlak pekne poukladáte na poličku v špajze, fľaštičku vedľa fľaštičky, nebudete ľutovať. Raz ho využijete na paradajkovú polievku, inokedy do omáčky na špagety, nenahraditeľný je aj pri príprave plnenej papriky, prípadne na dochutenie dobrého gulášu.

Skrátka paradajkový pretlak je v kuchyni nenahraditeľným a je dobré mať ho vždy po ruke. Na webe Dobrá kuchyňa si ukážeme presný postup, s ktorým sa pretlak vždy podarí.   

Vyskúšajte aj recept na domáci rajčinový pretlak webu Ženy v meste

Ingrediencie na domáci paradajkový pretlak

(na 15 porcií)


Ingrediencie

  • 10 kg - paradajka strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Domáci paradajkový pretlak, hustý a extra chutný – overený recept

Domáci paradajkový pretlak, postup receptu

Ingrediencie: 10 stredných paradajok.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Krájanie

Paradajky si umyjeme a nakrájame na rovnomerné kúsky.

2. Varenie

Dáme ich variť, občas miešame. Nepridávame soľ, ani cukor.

3. Rozvarenie

Paradajky musia byť úplne rozvarené.

4. Pasírovanie

Pretlak pasírujeme cez jemné sito, aby sme zachytili zrniečka a šupky.

5. Tekutina

Tekutinu dáme späť do hrnca a ďalej varíme. Čím dlhšie varíme a miešame, tým bude pretlak hustejší.

6. Odpad

Zrniečka a šupky sú už len odpadom.

7. Fľaškovanie

Šťavu, ešte horúcu nalievame do fliaš.

8. Uzavretie a uskladnenie

Fľašky uzavrieme a obrátime hore dnom, aby sa viečko zatiahlo. Necháme ich takto aspoň 5 minút. Následne pretlak ešte obalíme do deky a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť.

Máme pre vás aj ďalšie recepty ako využiť paradajkový pretlak z webu Ženy v meste

Recept vznikol v spolupráci s autorkou FB stránka Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty