Bravčové kocky s hráškom a mrkvou, overená klasika z bravčového mäsa. Autorka receptu a foto - Denča
Bravčové kocky s hráškom a mrkvou, overená klasika z bravčového mäsa.
Jednoduché jedlo z bravčového mäsa, na ktoré potrebujeme len pár ingrediencií. Bravčové kocky na hrášku s mrkvou je slovenská klasika.
Bravčové mäso patrí v našej kuchyni medzi najobľúbenejšie a tak máme pre vás aj u nás na webe Dobrákuchyňa.sk.
Vyberte si z našich receptov. Želáme vám pri príprave nielen tohto receptu veľa úspechov a dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept na stroganov z bravčového karé
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, mrazená zelenina 3 hrste, bravčové pliecko alebo stehno 400 g, červená mletá paprika podľa chuti, drvená rasca podľa chuti, čierne korenie podľa chuti, soľ podľa chuti, smotana na varenie 150 ml, olej 2 dcl.
Pripravíme si potrebné suroviny. Použijeme bravčové pliecko alebo stehno, ktoré nakrájame na kocky. Zeleninu volíme podľa chuti. Hodí sa hrášok s mrkvou, čistý hrášok, alebo fazuľové struky...
Na oleji si jemne opražíme cibuľu, pridáme bravčové kocky a necháme ich zatiahnuť. Okoreníme mletým čiernym korením, soľou a rascou.
Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme na malom ohni dusiť do mäkka. (približne 50 minút). Sem tam premiešame, v prípade potreby dolejeme vodu.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme približne 2 hrste zeleniny a necháme variť. Na konci zahustíme smotanou.
Bravčové kocky podávame s ryžou, alebo inou alternatívou /kuskus, bulgur/
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk