Chutný guláš si môžeme uvariť počas celého roka. Je úžasný v chladné dni, lebo zahreje, keď očakávate väčšiu návštevu, no a k letu taktiež neodmysliteľne patrí.
Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na vynikajúci guláš, ktorý si určite obľúbite. Vyskúšajte. Pripravte si s nami najlepší guláš z bravčového mäsa so zemiakmi. Želáme vám dobrú chuť.
Tradičný bravčový guláš so zemiakmi a paradajkami, ktoré guláš zahustia. Ak ste ho ešte nerobili a máte obavy, nevadí. My vám poradíme ako pripraviť skvelý guláš z bravčového mäsa. Náš guláš je vhodný aj pre celiatokov. Varte s nami jednoducho, chutne, aj bez lepku. Varte s Dobrou kuchyňou.
Inšpirujte sa najlepší kotlíkový guláš, ktorý si obľúbite
Aj keď je Dobrá kuchyňa nováčikom, máme bohaté skúsenosti s varením a pečením. Naše recepty sú tradičné, ale aj moderné, jednoduché, aj náročnejšie na prípravu. Stačí si iba vybrať. Inšpirujte sa našou novinkou, bravčovým gulášom so zemiakmi.
Najlepší guláš si môžete pripraviť nie iba z mäsa bravčového, ale aj z mäsa hovädzieho. Ak jedávate iba kuracie, zvoľte kuracie mäso. Jednoduchý domáci guláš podľa vašej chuti.
Ak bravčové mäso necháme v olejovej marináde s korením odležať na pár hodín, najlepšie cez noc, mäsko bude omnoho chutnejšie, skôr sa aj udusí. Keď chceme guláš pikantný, k polomäkkému mäsu pridáme nakrájanú feferónku podľa chuti. Vyskúšajte aj recept na hovädzí guláš.
Vybrali sme pre vás vynikajúci maďarský guláš, recept originál. Vyskúšajte aj náš guláš.
(pre 5 osôb)
na jednu osobu počítame cca 100-150 g mäsa a 1 ks zemiak strednej veľkosti
Ingrediencie: 700 g mäsa z bravčového pliecka alebo stehna, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 polievkové lyžice bravčovej masti (oleja) - 2 lyžice na marinádu, 2 lyžice k restovaniu cibule, 3 ks paradajka strednej veľkosti alebo 1/2 balenia paradajkového pyré či polených paradajok, 4-5 ks zemiak strednej veľkosti, 3-4 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), štipka kurkumy (výborná proti zápalom, skvelá na kĺby), alebo gulášové korenie, prípadne iné obľúbené korenie, feferónka - podľa chuti.
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ak by sme chceli bravčový guláš hustejší, k polomäkkému mäsu pridáme najemno nastrúhaný zemiak strednej veľkosti. Zahustíme ho tak bez múky, lepku.
Dobrú gulášovú chuť. Vyskúšajte aj výborný bravčový guláš so zemiakmi, top recept kuchyne portálu Ženy v meste. Skúste s nami aj text aké mäso na guláš.