Nákupný zoznam

Najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa na panvici, top RECEPT

02.07.2020 | Autor: Nela

Najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa na panvici, top recept portálu DobráKuchyňa.sk. Bravčové mäso na paličke s cibuľou, slaninou, klobásou a zeleninou. Skvelá vôňa, výborná chuť.

Najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa na panvici, top recept portálu DobráKuchyňa.sk.

Najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa na panvici, top recept

Bravčové mäso na paličke s cibuľou, slaninou, klobásou a zeleninou. Skvelá vôňa, výborná chuť.

Vyskúšajte top recept z dielne Dobrej kuchyne. Potešte svoje chuťové poháriky. Dobrá kuchyňa prichádza s ďalšou novinkou na skvelý obed či večeru. Najlepšie ražniči z bravčového mäsa na panvici chutí neodolateľne.

Pripravte si túto dobrotu s Dobrou kuchyňou. Chutné a šťavnaté ražniči podľa nášho podrobného receptu, ktorý zvládnu aj začiatočníci. Neviete čo uvariť na nedeľný obed? Nech sa páči.

Šťavnaté ražniči z bravčového mäsa

  • Čas prípravy: 60 minút
  • Počet porcií: 4

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšie zemiaky na kyslo

Dobrá kuchyňa vám ponúka top recept na ražniči z bravčového mäsa. Ak bravčové mäso nemusíte, zvoľte iný druh mäsa, napr. kuracie. Zeleninu môžete zvoliť tiež podľa obľuby, cuketu, paradajky, tekvicu, mrkvu. Je to len na vás.

Recept pre celú rodinu na najlepšie ražniči bez lepku. Pri fit verzii zvoľte dusenú zeleninu alebo zeleninový šalát. Mužskej polovičke doprajte chlebík, štuchané alebo opekané zemiaky, ale aj ryžu. Zaželajme si teda dobrú chuť.

Ďalší recept pre vás - skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Ražniči z bravčového mäsa

(4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - slanina
  • 2 ks - stredná cibuľa
  • 1 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks - kurkuma
  • 1 ks - mletá červená paprika
  • 1 malá lyžička - Solamyl
  • 350 g - bravčové mäso
  • 1/2 ks - kapia
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa na panvici, top RECEPTAutor - Nela

Najlepšie ražniči z bravčového mäsa - postup receptu

Ingrediencie: 350 g chudé bravčové mäso, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, ½ kapia (červená paprika), 1 ks obľúbená prerastaná slanina (kúsok 15x2 cm ), 1 ks menšia nožička obľúbenej klobásy (kvalitnejšia), 1 polievková lyžica olivového oleja. Na dochutenie (marinádu): 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby), mleté čierne korenie, drvená rasca. Na zahustenie omáčky: malá lyžička Solamylu rozmiešaná vo vode (podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na prípravu ražniči sa hodí bravčové mäso. V našom recepte som zvolila bravčové karé. Máme radi totiž chudšie mäso. Pokojne zvoľte aj mäso z pliecka, stehna, môžete aj kuracie. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky strednej veľkosti. Pridáme dve polievkové lyžice olivového oleja a korenie podľa chuti, dobre premiešame.
  2. Pripravíme si ostatné suroviny na bravčové ražniči. Cibuľu očistíme, rozpolíme na polovice, potom opäť napoly. Vzniknú nám štvrtinové plátky, ktoré sa nám budú lepšie napichovať. Červenú papriku alebo kápiu nakrájame na širšie prúžky, potom na rovnaké kocky. Slaninu zbavíme kože a nakrájame na hrubšie plátky,  klobásu na kolieska.
  3. Pripravíme si špajdle. Je vhodnejšie ak majú ostrú špičku, jednotlivé suroviny sa nám budú lepšie napichovať. Špajdle si môžeme namáčať aspoň na 30 minút do studenej vody, napichovanie bude ešte jednoduchšie. Na špajdlu postupne a striedavo napichujeme kúsky mäsa, slaniny, cibule, klobásy a červenej papriky, prípadne kápie.
  4. Napichovanie vždy začíname a končíme mäsom. Na kvalitnejšiu panvicu pridáme  polievkovú lyžicu olivového oleja, necháme rozohriať. Jednotlivé kúsky ražniči opekáme z každej strany do zlatista, aby sa mäso zatiahlo a uzavrelo. Ak nám zvýšila ešte cibuľa, kapia, slanina, klobása,  môžeme ju pridať k opekaniu, zahustia a vylepšia ražniči.
  5. Plameň stíšime. Panvicu s ražniči prikryjeme a chvíľu podusíme, aby nám mäsko pustilo vlastnú šťavu. Trvá to 5 minút. Po tomto čase pridáme cca 1 dl horúcej vody (vývaru). Ražniči dusíme pokiaľ mäso nezmäkne. Keď obľubujeme prírodné omáčky, nie je potrebné ju zahusťovať. Omáčku môžeme zahustiť rozmiešaným Solamylom.

Tip Dobrej kuchyne: Chcete si ušetriť čas a vylepšiť chuť mäsa? Pripravte si mäso na ražniči deň vopred. Stačí ho nakoreniť s pridaním olivového oleja, potom uzavrieť do dózy a uložiť do chladu. Na druhý deň je príprava ražniči oveľa rýchlejšia, udusené mäsko bude aj oveľa chutnejšie.

Dobrú chuť. Tu je aj recept na bravčový steak.

Vybrali sme pre vás ďalšie skvelé recepty na výborný obed - kliknite

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty