Sladké a nadýchané, presne také sú donuty z brioškového cesta. Ak ste zručný v pečení, budú dokonca lepšie ako tie v obchode. Stojí za to ich vyskúšať.
Vyskúšajte aj recept na varené červené víno.
Zohrejeme 20 ml mlieka, pridáme 1PL cukru a kocku droždia. Necháme kvasiť približne 10 minút na teplom mieste.
Do misky pridáme pripravené kvasnice, mlieko, vody, vajíčka a múku. Mixujeme približne 2 minúty. Postupne pridávame kryštálový cukor a soľ. Do cesta dáme studené maslo /najlepšie je nakrájať ho na plátky a postupne pridávať do cesta, aby sa zapracovalo/. Správne vypracované cesto je pružné a hladké.
Vymiesené cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, až kým zdvojnásobí svoj objem. Po vykysnutí ho vyvaľkáme, pohárom vykrajujeme kruhy a do nich malé dierky. Necháme ich na doske podkysnúť ešte pol hodinu.
Donuty vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán. Ukladáme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, v ktorej namáčame vychladnuté donuty. Podľa uváženia ich dozdobíme.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk