Recept na perníkový koláč. Autor receptu a foto - Michaela
Fantastický, šťavnatý perníkový koláč, overený recept. Tento koláčik Vám rozhodne prevonia celú domácnosť.
Klasický perníkový koláč býva občas súchý, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude.
Koláčik je časovo a prípravou nenáročný. Potešíte nie len svoje chuťové poháriky ale rozvoniate celú domácnosť.
Skúste si podľa tohoto receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.
Vyskúšajte aj náš recept na štavnatý perník
(na 20 kúskov)
Ingrediencie na cesto: 300g hladká múka 350g hnedý cukor 1 ks prášok do perníka 4 PL kakao 600ml mlieka 2 PL lekváru (broskyňový) 2 ČL mletá škorica 1 ČL sódy bikarbóny Ingrediencie na polevu: 1 ks šľahačková smotana 200g čokolády (mliečna). Na vymastenie plechu potrebujete ešte lyžicu olivového oleja a na cesto pohár lekváru, podľa vlastného výberu.
Tip pre vás
1. Cesto na perník
Najprv si zmiešame suché ingrediencie: múka, cukor, prášok do perníka, mletá škorica, kakao, sóda bikarbóna a premiešame.
2. Cesto - mokré ingrediencie
Do suchej zmesi si zamiešame: mlieko, vajcia, dve lyžice lekváru, postrúhané jablká na najmenšom strúhadle a dobre premiešame.
3. Hotové cesto
Hotové cesto nalejeme do vopred olivovým olejom vymasteného a múkou posypaného plechu. Cesto má redšiu konzistenciu. Pečieme na 180 ° C, na 30 minút.
4. Lekvár
Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom na cesto natrieme lekvár, podľa vlastného výberu, musí byť však tuhšej konzistencie. Použili sme broskyňový lekvár.
5. Poleva
Šľahačkovú smotanu zohrejeme v mikrovlnnej rúre a pridáme 200 g nalámanej čokolády. Miešame až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Poleva je redšej konzistencie, ktorú cesto krásne popije a zostane šťavnaté. Polevu necháme stuhnúť a podávame.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj hrnčekový recept na perník aj pre začiatočníkov z kuchyne portálu Ženyvmeste.sk
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk