Nákupný zoznam

Šťavnatý perníkový koláč, overený recept

22.09.2021 | Autor: Michaela

Fantastický, šťavnatý perníkový koláč, overený recept. Tento koláčik Vám rozhodne prevonia celú domácnosť.

Recept na perníkový koláč. Autor receptu a foto - Michaela

Fantastický, šťavnatý perníkový koláč, overený recept. Tento koláčik Vám rozhodne prevonia celú domácnosť. 

Perníkový koláč, overený recept

  • Čas prípravy v min 25
  • Čas pečenia v min 30
  • Počet porcií 20

Klasický perníkový koláč býva občas súchý, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude.

Koláčik je časovo a prípravou nenáročný. Potešíte nie len svoje chuťové poháriky ale rozvoniate celú domácnosť.

Skúste si podľa tohoto receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.

Vyskúšajte aj náš recept na štavnatý perník

Ingrediencie na perníkový koláč

(na 20 kúskov)


Ingrediencie

  • 300 g - hladká múka
  • 1 ČL - sóda bikarbóna
  • 4 polievkové lyžice - kakao
  • 2 čajová lyžička - mletá škorica
  • 6 dl - studené mlieko
  • 1 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 1 ks - kypriaci prášok do perníka (20 g)
  • 1 pohár - džem alebo lekvár
  • 4 ks - jablko
  • 350 g - hnedý cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnatý perníkový koláč, overený recept

Výborný perníkový koláč, postup receptu

Ingrediencie na cesto: 300g hladká múka 350g hnedý cukor 1 ks prášok do perníka 4 PL kakao 600ml mlieka 2 PL lekváru (broskyňový) 2 ČL mletá škorica 1 ČL sódy bikarbóny Ingrediencie na polevu: 1 ks šľahačková smotana 200g čokolády (mliečna). Na vymastenie plechu potrebujete ešte lyžicu olivového oleja a na cesto pohár lekváru, podľa vlastného výberu.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Cesto na perník

Najprv si zmiešame suché ingrediencie: múka, cukor, prášok do perníka, mletá škorica, kakao, sóda bikarbóna a premiešame.

2. Cesto - mokré ingrediencie

Do suchej zmesi si zamiešame: mlieko, vajcia, dve lyžice lekváru, postrúhané jablká na najmenšom strúhadle a dobre premiešame.

3. Hotové cesto

Hotové cesto nalejeme do vopred olivovým olejom vymasteného a múkou posypaného plechu. Cesto má redšiu konzistenciu. Pečieme na 180 ° C, na 30 minút.

4. Lekvár

Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom na cesto natrieme lekvár, podľa vlastného výberu, musí byť však tuhšej konzistencie. Použili sme broskyňový lekvár.

5. Poleva

Šľahačkovú smotanu zohrejeme v mikrovlnnej rúre a pridáme 200 g nalámanej čokolády. Miešame až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Poleva je redšej konzistencie, ktorú cesto krásne popije a zostane šťavnaté. Polevu necháme stuhnúť a podávame.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj hrnčekový recept na perník aj pre začiatočníkov z kuchyne portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty