Vynikajúca huspenina, pravá ako od mamičky. Vyskúšajte recept originál z dielne webu Dobrá kuchyňa na skvelú a jednoduchú huspeninu.
Domácu huspeninu podávame s nakrájanou cibuľou poliatu octom. Najlepšie chutí s čerstvým kváskovým či klasickým chlebom.
Kĺby robia mnohým z nás problémy. Pravá domáca huspenina patrí určite medzi zdravý a lacný liek, vďaka liečivej zložke kolagénu a elastínu.
Kolagén je bielkovinou mladosti. Výborný pre kožu, chrupavky, šľachy a kĺby. Elastín zasa dodáva elasticitu tkanivám ako sú srdce, cievy. Tak prečo si ju neuvariť?
Príprava huspeniny je nenáročná. Čo potrebujeme je akurát čas na varenie, aby bol aspik kvalitný a poriadne vytuhol. Správna huspenina musí byť trasľavá a číra. A čo je ďalším benefitom, v samotnom aspiku sa tuk nenachádza vôbec. Ak mäso nekonzumujeme, aspikom môžeme zaliať vajcia uvarené natvrdo alebo uvarenú zeleninu, napríklad mrkvu, hrášok, kukuricu. Vynikajúca pochúťka.
Domáca pochúťka bez éčiek recept na delikátnu pečeňovú paštétu s pomarančom
Dobrá kuchyňa vám dnes prináša podrobný fotorecept na pravú domácu huspeninu. Ako bonus máme pre vás zopár dobrých rád. Podľa nášho receptu sa vám huspenina určite podarí, výborne vytuhne. Čo dodať na záver? Huspenina je pre naše kĺby dokonalá, pochutnajte si bez výčitiek.
Tradičná dobrota nielen pre chlapov originál recept na pravé domáce utopence k pivu. Alebo si pripravte nadýchané langoše. Alebo si prečítajte aj článok, kedy soliť huspeninu. A tu je pár tipov ako sa dosiahne čistá huspenina. Tu je aj poctivá domáca huspenina podľa overeného receptu.
(Na 8-10 porcií)
Ingrediencie: 1 ks bravčové koleno strednej veľkosti, 1 ks bravčová nožička (paprčka), 3 ks bravčová koža (cca 300 g), 3 ks cibuľa strednej veľkosti, 5 strúčikov cesnaku (aj viac, podľa chuti) na dochutenie: 10 guličiek celého čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 2 ks bobkový list, 2 polievkové lyžice octu (aj viac, podľa chuti), soľ - podľa potreby
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Pravú domácu huspeninu podávame s nakrájanou cibuľou pokvapkanou octom, k tomu domáci kváskový alebo klasický chlebík.
Dobrú tradičnú chuť želáme. Prípadne skúste aj naše jednoduché rady, aby huspenina stuhla. A kedy pridať ocot do huspeniny? Tu je aj maďarská huspenina. A čo robiť ak sa vám uvarí mútna huspenina. A skúste aj text aké je najlepšie mäso na huspeninu. A ako dlho variť huspeninu? Alebo čo robiť, aby bola huspenina číra.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk