Nákupný zoznam

Fantastický dezert zo Salka a jogurtu, úplne jednoduchý RECEPT

07.01.2021 | Autor: Nela

Fantastický dezert zo Salka a jogurtu. Úplne jednoduchý recept so značkou Dobrá kuchyňa. Sladké maškrtenie želáme.

Najlepší dezert zo Salka, s jogurtom a ovocím

Na prípravu nášho dezertu použijeme Salko, ktoré nepotrebujeme variť. Ak vám zvýši Salko uvarené, môžeme ho tiež zvoliť, vanilkový puding Créme Olé môžeme vynechať.

Milujete dezerty zo Salka? Dobrá kuchyňa pre vás pripravila úžasný recept na skvelý dezert do pohára. Chutí mňamkovo.

Recept aj pre začiatočníkov fantastické burizónové karamelové guľky bez pečenia

Vynikajúci lahodný dezert zo Salka a jogurtu

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia ovocia (ak zvolíme ovocnú omáčku): 15 minút
  • Množstvo: 4-5 porcií

Nepečiete, ale milujete sladké? Dobrá kuchyňa myslí aj na vás. Vyskúšajte úžasný dezert zo zvyšného Salka. Príprava je nenáročná, potrebujete iba zopár minút. Úspech je ale zaručený. Svieža sladkosť bez pečenia pre celú rodinu.

Zvýšila vám polovica uvareného Salka? Pripravte si ďalšiu sladkú karamelovú pochúťku s Dobrou kuchyňou.

Nepečená dobrota najlepšie domáce guľky rafaelo

Mňamkový dezert zo Salka a bieleho jogurtu, vylepšený ovocím

(Množstvo 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 400 g - hustý biely jogurt
  • 1/2 plechovky - Salko originál
  • 1 podľa chuti - trstinový, kryštálový cukor alebo med
  • 1 plná hrsť - piškóty
  • 1 dl - uvarená káva
  • 1 podľa chuti - rum
  • 1/2 balenia - vanilkový puding bez varenia Créme Olé
  • 2 plné hrste - obľúbené ovocie
  • 1 podľa chuti - čokoládové ozdoby
  • 1 podľa chuti - lístky medovky alebo mäty
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastický dezert zo Salka a jogurtu, úplne jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Fantastický dezert zo Salka a jogurtu - postup receptu

Ingrediencie: 1/2 plechovky Salka originál (alebo uvarené Salko, ak vám zvýšilo), 400 g biely hustý jogurt, 1/2 balenia vanilkového pudingu bez varenia Créme Olé, kryštálový alebo trstinový cukor, med - podľa chuti, 1 plná hrsť piškót, 1 dl uvarená silná káva, rum - podľa chuti, dve hrste ovocia - podľa obľuby (môžeme zvoliť aj ovocie mrazené, keď zvolíme ovocnú omáčku) na zdobenie: čokoládové ozdoby, piškóty, čerstvé ovocie, lístky medovky alebo mäty

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Do Salka prišľaháme vanilkový puding Créme Olé bez varenia. Potom túto zmes necháme 5 minút postáť.
  2. K vyšľahanému Salku varechou či lyžicou primiešame hustý biely jogurt. Ak máme radi sladké, dosladíme.
  3. Keď na prípravu nášho dezertu zvolíme ovocné pyré, ovocie s cukrom si povaríme do konzistencie omáčky.
  4. Omáčku je vhodné pripraviť vopred, necháme ju vychladnúť. Piškóty rozmrvíme, zalejeme ich silnou kávou.
  5. Kávu môžeme aj osladiť. K piškótam môžeme pridať aj rum, kvôli chuti. Na dno pohárov vrstvíme piškóty.
  6. Pokračujeme krémom zo Salka a jogurtu. Tak pridáme obľúbené čerstvé ovocie, alebo aj ovocnú omáčku.
  7. Vrstvenie pohárov je iba na nás. Ak zvolíme priehľadné poháre na stopke, dezert bude vyzerať efektnejšie.
  8. Nakoniec vrstvenie dezertu ukončíme vrstvou krému, dozdobíme čokoládovými kúskami, lístkami medovky.
  9. Na zdobenie môžeme zvoliť aj čerstvé ovocie. Dezert necháme ešte zachladiť, môžeme aj ihneď podávať.

Tip dobrej kuchyne: Ak máme Salko uvarené, nie je potrebné použiť vanilkový puding Créme Olé bez varenia. Stačí Salko iba prešľahať, a tak primiešať biely jogurt.

Sladké maškrtenie želáme.

Vyskúšajte aj výborné šuhajdy s orechovou náplňou bez Cery , recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty