Šampiňónový stroganov, skvelý vegetariánsky recept, autorka receptu a foto - Denča
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept na šampiňónový stroganov z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Premýšľate, čo rýchle uvariť na obed alebo na večeru počas pracovných dní? Rozmýšľate nad alternatívou ku každodennej mäsitej strave? Stavte na túto minútku zo šampióňonov.
Ide o bezmäsitú verziu ruského jedla stroganov, kedysi známeho aj ako minútkový guláš.
Je to nízkokalorický recept, výborný pre športovcov v deň špičkového výkonu, a je aj skvelou a zdravou voľbou, ak sa vám na obed prihlási vegetariánska návšteva.
Vyskúšajte aj ďalšie skvelé bezmäsité hlavné jedlá z receptov Ženy v meste. Tu je jednoduchý recept ako uvariť ryžu.
A čo tak recept na najlepšie krémové rizoto so šampiňónmi a sušenými paradajkami? Vyskúšajte aj tento český recept na halušky s kapustou a údeným mäsom. Skúste aj naše recepty na tradičné slovenské bezmäsité hlavné jedlá.
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 4 strúčiky, olivový olej 1 polievková lyžíca, biely jogurt 4 polievkové lyžice, paradajkové pyré 2 polievkové lyžice, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, šampiňóny 400 g, menšie uhorky 3 ks, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti
Tip pre vás
Šampiňóny umyjeme a nakrájame na väčšie plátky, na drobno pokrájame cibuľu, cesnak a uhorky.
Nakrájané šampiňóny hodíme na suchú panvicu (nepotrebujeme ani olej, ani vodu), miešame, kým pustia šťavu a tá sa odparí, trvá to približne 10 minút.
Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a olivový olej. Necháme dusiť do zmäknutia cibule.
Zmiešame jogurt (alebo kyslú smotanu) s dvomi lyžicami paradajkového pyré. Keď je šampiňónová zmes mäkká, pridáme do hrnca jogurt, mletú červenú papriku, zamiešame, môžeme podliať vodou a varíme pod pokrievkou cca 5 minút.
Na koniec pridáme nakrájané uhorky, premiešame a necháme variť ďalších 5 minút, takto ostanú chrumkavé.
Šampiňónové stroganov podávame s ryžou a obľúbeným šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Vyskúšajte si aj recept Dobrej Kuchyne na najlepšie zeleninové rizoto.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk