Najlepšia šampiňónová krémová polievka, overený recept. Autorka receptu a foto - Ivka
Lahodná šampiňónová polievka podľa receptu webu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami fantastickú domácu polievku.
Jednoduchý a rýchly recept na fantastickú polievku, ktorá zahreje a poteší chuťové poháriky. Vyskúšajte recept na šampiňónový krém z dielne webu Dobrá kuchyňa.
Huby k jeseni neodmysliteľne patria. Jemná krémová polievka pohladí žalúdok, zahreje celé telo a jej konzistencia poteší aj malých jedákov.
Ak ste dostali chuť na krémovú šampiňónovú polievku, pripravte si ju podľa chutného a overeného receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Máme pre vás aj recept na výbornú šampiňónovú polievku s jogurtom webu Ženy v meste
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 1 ks, citrónová šťava 1 lyžica, kôpor podľa chuti, väčší zemiak 2 ks, hustý biely jogurt alebo kyslá smotana 0 podľa chuti, šampiňóny 300 g, soľ podľa chuti, smotana na varenie 100 ml, olej 1 lyžica, čierne korenie podľa chuti.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na rozpálenom oleji ju popražíme do sklovita.
Na polievku môžeme použiť čerstvé, ale aj mrazené šampiňóny. Pokiaľ zvolíte čerstvé, ošúpte ich a nakrájajte. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Šampiňóny so zemiakmi pridáme k cibuľke, chvíľu orestujeme, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Nie doplna, iba toľko, aby zakryla šampiňóny so zemiakmi. Privedieme do varu a varíme, kým nie sú zemiaky s hubami mäkké.
Keď sú zemiaky so šampiňónmi mäkké, stiahneme hrniec z ohňa a pridáme pretlačený strúčik cesnaku. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Rozmixovanú polievku privedieme opäť do varu. Do misky odoberieme jednu naberačku polievky a zmiešame ju so smotanou na varenie. Vlejeme späť do polievky a povaríme ešte cca 5 minút.
Na konci polievku dochutíme citrónovou šťavou a poprípade ešte dosolíme alebo dokoreníme podľa chuti. Chuť šampiňónov v polievke príjemne zvýrazní kôpor a výborne chutí v kombinácií s kopčekom kyslej smotany.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na jednoduchú šampiňónovú polievku
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk