Famózna chuť, farba a vôňa, presne taká je polievka podľa tohto jednoduchého receptu. Ak máte domáce paradajky, bude to dokonalé. Sýta polievka plná vitamínov, ktorá nepotrebuje ničím zahustiť. Ak vás už nebaví tradičná "slovenská" paradajková polievka, z pretlaku, s haluškami či smotanou, určite vyskúšajte túto a omámte svoje zmysly.
Pripravíme si potrebné suroviny. Ak použijeme mäsité paradajky, bude sa hodiť aj horúci vývar na zriedenie polievky. Dokonalú chuť podčiarkne čerstvá bazalka a oregano, postačia však aj sušené, no v žiadnom prípade ich nevynecháme.
Paradajky umyjeme, a zo spodnej časti narežeme do kríža. Na 2 minúty ich zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky schladíme pod studenou vodou a jednoducho olúpeme. (ide to ľahko, aj bez noža).
Na olivovom oleji osmažíme pór nakrájaný na pásiky, pridáme plátky cesnaku a krátko smažíme /cca pol minúty/ kým zacítime jeho vôňu. Nasleduje mrkva, ktorú restujeme.
Olúpané paradajky nakrájame na polovicu, pridáme korenie (soľ, mleté čierne korenie a trstinový cukor), podlejeme 1 dcl vody a varíme do zmäknutia paradajok. Po 10 minútach pridáme čerstvé alebo sušené bylinky (bazalku a oregano), ktoré tomu dodajú tú pravú taliansku chuť. Polievku dohladka rozmixujeme, ak je potrebné, zriedime ju horúcim vývarom.
Na suchej panvici opečieme pečivo. Zmiešame olivový olej, soľ a pretlačený cesnak a touto zmesou pečivo natrieme.
Paradajkovú polievku dozdobíme bazalkou, a podávame s cesnakovým pečivom.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk