Najlepšie kelové karbonátky s mäsom, osvedčený recept. Autor receptu a foto - Slávka
Najlepšie fašírky na svete sa volajú karbonátky - ich tajomstvo je v keli. Pripravte si s nami fantastické kelové karbonátky.
Skúšate si urobiť mäkučké zvnútra a na povrchu chrumkavé, jemné, chutné, skrátka dokonalé fašírky? No nedarí sa... Raz sú tvrdé, rozpadajú sa, inokedy zas mäso, mleté nie je až tak kvalitné. Tajomstvo tých najlepších fašírok spočíva v pridaní „zázračnej“ prísady – uvareného kelu.
Ak si vaše fašírky trochu pretvoríte a pripravíte si ich na spôsob karbonátok (smažia sna panvici v oleji, namiesto klasického pečenia v rúre), budete prekvapení. Získate neskutočnú dobrotu, ktorú budú milovať aj vaše deti napriek tomu, že budú konzumovať nie veľmi vábny kel.
Ani nebudú vedieť, že ho majú v týchto zvnútra jemných a na povrchu chrumkavých karbonátkach.
A ako chutia... Práve uvarený kel v kombinácii s mletým bravčovým mäsom a vajíčkami spôsobí to, že chuť bude odľahčená, lahodná, jemná. Na webe DobráKuchyňa si ukážeme presný postup ako vytvoriť kelové karbonátky, tak poďme rýchlo do toho.
Vyskúšajte aj náš recept na naše bleskové kuracie fašírky,
Ak máte chuť na ryby určite si pozrite náš úžasný recept na ružičkový kel so slaninou a lososom.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 10 polievkových lyžíc strúhanky, 3 strúčiky cesnaku, 350 g kelu, 500 g mletého bravčového mäsa, 3 vajcia, čierne korenie mleté, soľ, 2 dcl oleja.
Tip pre vás
1. Pripravíme si mäsovú zmes
Zmiešame mäso s uvareným kelom, pridáme vajíčka.
2. Zmes si okoreníme
Nasleduje ešte soľ, čierne korenie, cesnak, polovica strúhanky.
3. Všetko premiesime
Všetko dôkladne zmiesime.
4. Pripravíme si valčeky
Urobíme drobné valčeky a obalíme ich v strúhanke.
5. Smaženie
Smažíme ich z oboch strán v oleji.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj náš základný recept na tradičnú fašírku webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk