Nákupný zoznam

Koložvárska kapusta. Tradičný recept, ktorý prekvapí jednoduchosťou

15.06.2021 | Autor: Slávka

Koložvárska kapusta, jedlo, ktoré ku nám naozaj patrí. Tradičný recept na obľúbené obedové menu, ktorý prekvapí svojou jednoduchosťou. Vyskúšajte jedlo Dobrej Kuchyne.

[

]

Koložvárska kapusta, jedlo, ktoré ku nám naozaj patrí. Tradičný recept na obľúbené obedové menu, ktorý prekvapí svojou jednoduchosťou. Vyskúšajte jedlo Dobrej Kuchyne.

Koložvárska kapusta

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 45 minút
  • Počet porcií: 6

Ryža, kyslá kapusta a bravčové mleté mäso. To je overená kombinácia, ktorá spolu krásne funguje a vytvára nezameniteľnú chuť. Koložvárska kapusta.

V podstate ide o kompletné jedlo, zapečené všetko na jednom plechu, takže si isto budú pochvaľovať gazdinky, ktoré nemajú radi, ak po varení zostane množstvo špinavého riadu.

Vďaka šľahačkovej smotane a vajíčkam, zjemňujúcim kyslosť kvasenej kapusty, pripravíte chutné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte si koložvársku kapustu podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa, jednoducho a bez zbytočného stresu.

Budete isto spokojní natoľko, že si poviete, „môžeme takéto niečo variť aj každý mesiac“.  Tu je aj recept na klasickú koložvársku kapustu.

Vyskúšajte aj recept na bravčové rebrá pečené na kapuste a slanine

Ingrediencie na koložvársku kapustu

(Pre 6 osôb)


Ingrediencie

  • 250 ml - šľahačková smotana
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 150 g - klobása
  • 1/2 kávovej lyžičky - majoránka
  • 200 g - kyslá kapusta
Poslať ako nákupný zoznam



Koložvárska kapusta. Tradičný recept, ktorý prekvapí jednoduchosťou

Výborná koložvárska kapusta od babičky - postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 300 g prevarenej ryže, 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g kyslej kapusty, soľ podľa potreby, mleté čierne korenie podľa potreby, 1 PL bravčovej masti, 1 stredne veľká cibuľa, pol KL majoránky, 150 g klobásky, 1 šľahačková smotana (250 ml), 4 vajíčka, pol KL vegety.

  1. Predvaríme si ryžu (asi 10 minút) a dáme ju na spodok vymasteného plechu.
  2. Na to navrstvíme kyslú kapustu.
  3. Zarobíme si mleté mäso, pričom sme ho osolili, okorenili, pridali majoránku a nadrobno nakrájanú cibuľu. Rovnako tak doň zamiešame nakrájanú klobásku.
  4. Dáme na vrstvu s kapustou a všetko spolu zalejeme šľahačkou s rozšľahanými vajíčkami a vegetou.
  5. Pečieme do zlatista na 180 stupňov asi 45 minút.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty