Najlepšie hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke, overený recept. Autor receptu a foto: Kristína
Hovädzie mäsové guľky v paradajkovej omáčke bez ryže sú skutočná pochúťka. Tento overený a u nás veľmi obľúbený recept je skutočná pochúťka.
Polpette al sugo, tak znie taliansky originál tohto receptu. Kuchyňa portálu DobráKuchyňa.sk vám ponúka našu verziu - mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Podávame ich s cestovinami a ak ich raz vyskúšate, určite si ich obľúbite.
Máme pre vás aj recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke s ryžou - kliknite
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 500g hovädzieho mletého mäsa, 4 polievkové lyžice strúhanky, 1 vajce, petržlenová vňať, soľ, korenie. Omáčka: 1 cibuľa, 500ml paradajkového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, bazalka, oregano, trocha cukru. Parmezán na posypanie.
Tip pre vás
1. Mäso zmiešame s vajíčkom
Hovädzie mleté mäso zmiešame s vajíčkom, pridáme strúhanku, trochu vody, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
2. Pripravíme si omáčku
V hrnci si na troche olivového oleja opečieme cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, ktorý chvíľu rýchlo premiešame a až po tom zriedime trochou vody. Nakoniec do omáčky pridáme soľ, bazalku, cesnak, oregano, trochu cukru a na miernom ohni povaríme.
3. Vytvarujeme si guľky
Z pripravenej mäsovej zmesi si vytvarujeme neveľké guľky.
4. Uvaríme ich v omáčke
Mäsové guľky opatrne vložíme do omáčky a necháme na miernom ohni variť približne trištvrte hodinu.
5. Posledné dochutenie
Keď sú guľky uvarené, ochutnáme omáčku, v prípade, že máte radi sladšiu, pridajte ešte trochu cukru. Ak ste s chuťou spokojní, môžeme servírovať.
6. Príloha je na vás
Mäsové guľky – u nás doma polpetky, podávame s cestovinou, jej výber je len na vás. Na záver posypeme strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť. Prípadne vyskúšajte aj recept na mäsové guľky IKEA.
Máme pre vás aj recept na mäsové guľky bez múky webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk