Karí zemiaky, overený recept na fantastické jedlo. Autorka receptu a foto - Andrea
Najlepšie karí zemiaky, overený recept na fantastické jedlo či prílohu. Stačia vám len zemiaky, olej a korenie. Vyskúšajte novinku webu DobráKuchyňa.sk.
Vyskúšajte zemiaky na orientálny spôsob.
Sú výbornou prílohou, či už k mäsu alebo len tak samotné s dobrým dressingom, či šalátom.
Na tento recept potrebujete len 4 ingrediencie a je veľmi jednoduchý.
Máme pre vás aj recept na fantastické pečené zemiaky, A tu je aj náš recept na gazdovské zemiaky.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 1 kg drobných zemiakov (varný typ „B“), 3 PL oleja (repkový, kokosový, alebo olivový), 1 PL mletej kurkumy, 2 PL kari korenia, soľ, čierne korenie (čerstvo mleté).
1. Umyjeme zemiaky
Zemiaky nešúpeme, ale dôkladne umyjeme.
2. Uvaríme ich asi pol hodinu
Dáme ich variť na zhruba 25-30 minút, kontrolujeme vidličkou.
3. Uvarené ich necháme vychladnúť
Keď sú uvarené, zlejeme vodu, necháme pár minút vychladnúť.
4. Zemiaky dáme na plech
Uvarené zemiaky rozložíme na plech, použijeme papier na pečenie.
5. Pripravíme si zmes
Zatiaľ si pripravíme jednoduchú koreninovú zmes z oleja, kurkumy a kari korenia. Soľ a čierne korenie v tomto momente nepridávame!
6. Rozlejeme na zemiaky
Túto zmes rozlejeme na zemiaky, premiešame ich.
7. Roztlačíme ich vydličkou
Následne roztlačíme vidličkou.
8. Dáme zapiecť do rúry
Takto roztlačené a okorenené zemiaky dáme piecť na horkovzduch pri 160 stupňoch pečieme 30 minút.
9. Okoreníme a dochutíme bylinkami
Po upečení osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Kto má rád použije čerstvé bylinky na dochutenie.
10. Servírujeme
Môžeme podávať!
Dobrú chuť.
Máme pre vás recept na najlepšie pečené zemiaky v rúre na papieri
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk