Francúzske zemiaky s klobásou, autorka receptu a foto: Denča
Fantastické francúzske zemiaky s obľúbenou klobásou z dieľne Dobrej Kuchyne by nemali na vašom stole chýbať. A je jedno či na obed alebo večeru.
Najlepšie francúzske zemiaky zo surových zemiakov s cibuľou su šťavnaté, a uvidíte, po upečení sa vám budú rozplývať sa na jazyku.
Výberom obľúbenej klobásy a navyše aj vášho najmilšieho syra do francúzskych zemiakov vnesiete chuť ušitú priamo na vás. Výborné sú v kombinácii s kyslou uhorkou.
Vyskúšajte aj fantastický recept na zapekané zemiaky s bryndzou z diele kuchyne Ženy v meste. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 2 cibule, 2 surové vajcia, 8 zemiakov strednej veľkosti, 8 vajec uvarených natvrdo, dve plné hrste nastrúhaného obľúbeného syra, 5 nožičiek klobásy obľúbeného druhu, celá rasca podľa chuti, 2 polievkové lyžice oleja, čierne korenie mleté podľa chuti, 200 ml šľahačkovej smotany, soľ podľa chuti, petržlenová vňať podľa chuti
Tip pre vás
V tomto recepte používame surové zemiaky, ktoré si nakrájame na tenšie plátky. Takisto nakrájame cibuľu, klobásu, vajíčka uvarené na tvrdo. Syr postrúhame, budeme ho používať na konci.
Na dno plechu či zapekacej misy naukladáme vrstvu zemiakov, na ňu pôjde vrstva klobásy. Prichádza na rad cibuľa, ktorá dodá zemiakom jedinečnú chuť a šťavnatosť. Okoreníme a posypeme celou rascou. Druhá vrstva zemiakov, vajíčok a poslednú vrstvu budú tvoriť zemiaky.
Pripravíme si zálievku - rozmiešame dve vajíčka, šľahačkovú smotanu, olej, vodu (cca 1dcl), soľ, mleté čierne korenie a zalejeme ňou francúzske zemiaky. Plech zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C cca 50 minút.
Po 50 minútach odstránime alobal, zemiaky posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť cca 5 minút.
Francúzske zemiaky dozdobíme petržlenovou vňaťou, výborné sú napríklad s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj náš recept na výborné zemiaky na kyslo.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk