Sezóna úžasnej zeleniny menom cuketa je tu každý rok. Vyrástla vám v záhradke? Cuketa je skvelá na mnoho spôsobov. Má jemnú nerušivú chuť. Nechajte si chutiť podľa nášho skvelého receptu.
Rozmýšľate čo rýchle na obed či večeru? Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne webu DobráKuchyňa.sk na fantastickú zapekanú cuketu so syrom, ktorú si zamilujete. Dobrú chuť. Tu je aj recept na slaný cuketový koláč so slaninou.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 2 menšie cukety, cca 200 g syra (eidam, mozzarella, parmezán). Na dochutenie: 2 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie alebo vegeta bez soli (nemusí byť), sušené bylinky, papier na pečenie.
Umytú cuketu aj so šupkou si nakrájame na hrubšie kolieska.
Roztlačíme si cesnak, pridáme olivový olej, obľúbené korenie a premiešame. Ako korenie sme využili grilovaciu zmes, kôpor, sušenú petržlenovú vňať a vegetu.
Cuketu si rozložíme na plech s papierom na pečenie a natrieme olejovou zmesou. Nakrájanú cuketu na plechu pečieme 5 minút v rúre na 200 stupňov (bez syra).
Obľúbený tvrdý syr si nastrúhame na strúhadle. Množstvo si zvoľte podľa chuti. Mierne zapečenú cuketu posypeme syrom a dáme opäť zapiecť na asi 10 minút.
Podávame napríklad so zemiakmi, či zeleninou alebo ako prílohu k rybe. Výborne chutí plnená cuketa.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako si pripraviť chutnú cuketu
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk