Cuketová baba bez mäsa. Autorka receptu a foto - Denča
Cuketová baba bez mäsa, výborný recept na slaný cuketový koláč. Vyskúšajte našu cuketovú babu.
Poznáte to... Začína sezóna cukiet a plní nadšenia všetci vyvárajú. Ak je sezóna vydarená, máme ju doslova na kilá a vzniká otázka čo s ňou? Vyskúšali ste ozaj všetko? Možno je práve tento recept presne to, čo hľadáte.
Keď máme nadbytok cukety, zíde sa veru každý dobrý recept na jej spracovanie. Či ju použijeme do placiek, polievky, dusenej prílohy alebo do cuketovej baby, výsledok bude určite skvelý a predovšetkým zdravý.
V tomto recepte sa nepoužíva žiadna múka, strúhanka ani kypriaci prášok, je ozaj ľahká na trávenie a plná zeleniny. Výborná je, ak do nej pridáme kúsky slaninky či šunky. Nápadom sa medze predsa nekladú. Ďalšie top recepty z cukety máme tu.
(na 5 porcií)
Ingrediencie: 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 1 malá lyžička sušeného majoránu, 6 stredných cukiet, 2 plné hrste nastrúhaného obľúbeného syru, 200 g karfiolu, 3 vajcia, mletá rasca podľa chuti, mleté čierne korenie podľa chuti, 1 čajová lyžička soli.
Tip pre vás
Ako prvé uvaríme karfiol, necháme vychladnúť a nadrobíme na menšie kúsky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu nakrájame, obľúbený syr nastrúhame na hrubo.
V mise zmiešame mrkvu, vychladený karfiol, cibuľu, a korenie - soľ (pridávame podľa slanosti syra), mleté čierne korenie, majorán, rascu, pretlačený cesnak. Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubo a pridáme ku zmesi. Na konci pridáme vajíčka, ktoré nám z toho vytvoria masu.
Cuketovú zmes dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme približne 30 minút na 200°C, kým sa cuketová baba neupečie do zlatista.
Cuketová baba je výborná ešte teplá ale aj v studenej verzii. Podávame ako hlavný chod alebo ako prílohu napríklad ku kuraciemu mäsu.
Dobrú chuť. Pripravte si ďalšie recepty z cukety
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk