Guacamole je avokádová nátierka, ktorá je hotová doslova za päť minút. Avokádo obsahuje vitamíny a minerály, medzi najviac zastúpené patria železo, draslik, fosfor, horčík, vápnik, vitamíny C,E,K,A a vitamíny skupiny B. Pripravuje sa na slano, na sladko, tvorí základ nátierok, smothie a rôznych omáčok k pochutinám. Je to dokonalá superpotravina, ktorá by nemala chýbať v našom jedálničku a preto neváhajte a vykúšajte tento rýchly, svieži a chutný recept.
Do guacamole potrebujeme zrelé, mäkké avokádo, čo je základ dobrého receptu a tiež citrónovú šťavu, ktorá zaručí, že avokádo nezhnedne.
Avokádo pretlačíme vidličkou do hladkej peny, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, korenie, soľ a olivový olej. Všetko spolu poriadne premiešame.
Do základného guacamole môžeme pridať nadrobno nakrájané paradajky a nájdeme inú, možno ešte lepšiu kombináciu.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk