Nákupný zoznam

Pravá paradajková polievka z čerstvých paradajok, overený recept

16.01.2022 | Autor: Andrea

Skutočná paradajková polievka, pripravená z paradajok a nie z pretlaku. Na polievku časovo dlhší recept, kvôli pečeniu, ale stojí za to!

Pravá paradajková polievka z pečených paradajok, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea

Skutočná paradajková polievka, pripravená z paradajok a nie z pretlaku. Na polievku časovo dlhší recept, kvôli pečeniu, ale stojí za to!

Pravá paradajková polievka z čerstvých paradajok, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 40
  • Počet porcií: 4
  • Autorka receptu: Andrea

Chcete si pripraviť pravú taliansku polievku z paradajok? Nebude hotová tak rýchlo, ako tá z pretlaku, ale rozhodne stojí za to!

V obchode som našla voňavé cherry paradajky a hneď som dostala chuť na dobrú polievku z nich.

Kupujte také, ktoré sú ešte na stonke - majú viac chuti.

Stačí Vám len pár ingrediencií, správny spôsob prípravy a máte zaručený gastronomický zážitok vo Vašej kuchyni.

Vyťažte zo zeleniny maximum chuti s týmto receptom a dobre si pochutnajte, vyskúšajte!

Vyskúšajte aj náš recept na klasickú paradajkovú polievku aj s videoreceptom

Ingrediencie na paradajkovú polievku z čerstvých paradajok

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 ks - chilli paprička
  • 6 ks - cesnak
  • 5 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks, červená - paprika
  • 60 g - tvrdý syr
  • 2 hrste, podľa chuti - čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka)
  • 2 polievkové lyžice - hnedý cukor
  • 700 g - cherry paradajky
Poslať ako nákupný zoznam



Pravá paradajková polievka z čerstvých paradajok, overený recept

Pravá paradajková polievka z čerstvých paradajok, postup receptu

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, chilli paprička 1 ks, cesnak 6 ks, olivový olej 5 polievkových lyžíc, červená paprika 1 ks, tvrdý syr 60 g, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka) 2 hrste, prípadne podľa chuti, hnedý cukor 2 polievkové lyžice, čierne korenie 1 kávová lyžička, cherry paradajky 700 g.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Pripravíme si suroviny. Paradajky umyjeme v sitku, ak sa dá ponecháme stonku. Červenú papriku umyjeme, nakrájame, zbavíme semienok. Dodá polievke červenú farbu i sladkú chuť, Plech potrebujete hlboký, prípadne jánske sklo. Môžete, ale nemusíte použiť papier na pečenie alebo alobal na spodok plechu. Paradajky totiž pustia dosť šťavy, ktorá nesie v sebe mnoho chuti a použijeme ju do polievky. Paradajky a nakrájanú papriku uložíme na plech. Pridáme k nim 6 strúčikov neošúpaného cesnaku a stonky čerstvého oregána alebo rozmarýnu. Polejeme olivovým olejom a dáme piecť na 25-30 minút na horkovzduch na 180 stupňov. Necháme piecť, po 20 minútach pokračujeme v príprave.

2. Cibuľa

Tak 10 pred ukončením pečenia paradajok s cesnakom a bylinkami si začneme na oleji restovať nakrájanú cibuľu s 1 celou chilli papričkou. Kto nemá rád pikantné nech vynechá, prípadne použije menšie množstvo. Restujeme na olivovom oleji a teda na miernom ohni, aby sme ho neprepálili. Ku koncu pridáme cukor a necháme ho jemne rozpustiť.

3. Pečená zelenina...

Po 25-30 minútach vyberieme zeleninu z rúry. Odtsránime stonky z paradajok. Bylinky ponecháme. Cesnaky vylúpeme zo šupky, keď trošku vychladnú. Pôjde Vám to jednoducho, prídete na spôsob. :)

4. Pridáme zeleninu do hrnca

Spečenú zeleninu, zbavenú šupiek a stoniek prelejeme do hrnca k cibuli. Môžeme podliať trochou vody alebo vývaru, ak máte.

5. Mixovanie

Rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka moc hustá podlejeme vodou/vývarom. Dochutíme soľou. Necháme 15 minút variť, nech sa chute dobre prepoja.

6. Servírovanie

Podávame v tanieri s nastrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom. Môžeme ešte pokvapkať panenským olivovým olejom. Posypeme ešte čerstvo nadrveným čiernym korením a čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na výbornú paradajkovú polievku webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty