Pravá paradajková polievka z pečených paradajok, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Skutočná paradajková polievka, pripravená z paradajok a nie z pretlaku. Na polievku časovo dlhší recept, kvôli pečeniu, ale stojí za to!
Chcete si pripraviť pravú taliansku polievku z paradajok? Nebude hotová tak rýchlo, ako tá z pretlaku, ale rozhodne stojí za to!
V obchode som našla voňavé cherry paradajky a hneď som dostala chuť na dobrú polievku z nich.
Kupujte také, ktoré sú ešte na stonke - majú viac chuti.
Stačí Vám len pár ingrediencií, správny spôsob prípravy a máte zaručený gastronomický zážitok vo Vašej kuchyni.
Vyťažte zo zeleniny maximum chuti s týmto receptom a dobre si pochutnajte, vyskúšajte!
Vyskúšajte aj náš recept na klasickú paradajkovú polievku aj s videoreceptom
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, chilli paprička 1 ks, cesnak 6 ks, olivový olej 5 polievkových lyžíc, červená paprika 1 ks, tvrdý syr 60 g, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka) 2 hrste, prípadne podľa chuti, hnedý cukor 2 polievkové lyžice, čierne korenie 1 kávová lyžička, cherry paradajky 700 g.
Tip pre vás
Pripravíme si suroviny. Paradajky umyjeme v sitku, ak sa dá ponecháme stonku. Červenú papriku umyjeme, nakrájame, zbavíme semienok. Dodá polievke červenú farbu i sladkú chuť, Plech potrebujete hlboký, prípadne jánske sklo. Môžete, ale nemusíte použiť papier na pečenie alebo alobal na spodok plechu. Paradajky totiž pustia dosť šťavy, ktorá nesie v sebe mnoho chuti a použijeme ju do polievky. Paradajky a nakrájanú papriku uložíme na plech. Pridáme k nim 6 strúčikov neošúpaného cesnaku a stonky čerstvého oregána alebo rozmarýnu. Polejeme olivovým olejom a dáme piecť na 25-30 minút na horkovzduch na 180 stupňov. Necháme piecť, po 20 minútach pokračujeme v príprave.
Tak 10 pred ukončením pečenia paradajok s cesnakom a bylinkami si začneme na oleji restovať nakrájanú cibuľu s 1 celou chilli papričkou. Kto nemá rád pikantné nech vynechá, prípadne použije menšie množstvo. Restujeme na olivovom oleji a teda na miernom ohni, aby sme ho neprepálili. Ku koncu pridáme cukor a necháme ho jemne rozpustiť.
Po 25-30 minútach vyberieme zeleninu z rúry. Odtsránime stonky z paradajok. Bylinky ponecháme. Cesnaky vylúpeme zo šupky, keď trošku vychladnú. Pôjde Vám to jednoducho, prídete na spôsob. :)
Spečenú zeleninu, zbavenú šupiek a stoniek prelejeme do hrnca k cibuli. Môžeme podliať trochou vody alebo vývaru, ak máte.
Rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka moc hustá podlejeme vodou/vývarom. Dochutíme soľou. Necháme 15 minút variť, nech sa chute dobre prepoja.
Podávame v tanieri s nastrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom. Môžeme ešte pokvapkať panenským olivovým olejom. Posypeme ešte čerstvo nadrveným čiernym korením a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na výbornú paradajkovú polievku webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk