Nákupný zoznam

Výborná roštenka na cibuli, RECEPT na prírodno

22.11.2020 | Autor: Nela

Výborná roštenka na cibuli. Recept na prírodno na fantastickú roštenku so značkou Dobrá kuchyňa. Želáme vám dobrú chuť.

Fantastická roštenka na cibuli - jednoduchá a delikátna

Najlepšia roštenka z hovädzieho mäsa na prírodno. Vyskúšajte jednoduchý recept na vynikajúcu roštenku so značkou Dobrá kuchyňa. Roštenku si môžete pripraviť aj z diviny, postup je rovnaký.

Dôležité je však zvoliť kvalitné mäso, aby boli roštenky mäkké. Prírodnú omáčku môžeme nakoniec rozmixovať, bude jemnešia a hustejšia.

Garantujeme vám, že si pochutíte. Príprava je úplne jednoduchá, zvládne ju aj každý začiatočník. Varte s nami jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšajte aj recept na najlepší kurací steak z vykostených kuracích stehien

Výborná roštenka na cibuli, skvelý recept na prírodno

  • Čas prípravy: 1,5 hod.
  • Počet porcií: 4-5

Chcete si pripraviť klasickú roštenku na prírodno a neviete ako na to? Dobrá kuchyňa vám ponúka podrobný fotorecept. Najlepšia roštenka na cibuli, prírodná a bez múky. Dobrú chuť pre celú rodinu.

Pripravili sme pre vás recept na výbornú cigánsku pečienku, overenú a chutnú

Vynikajúca roštenka na prírodno, ktorú sa oplatí vyskúšať

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 2-3 strúčiky - cesnak
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 600 g - hovädzí roštenec (hovädzie zadné)
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná roštenka na cibuli, RECEPT na prírodnoAutor - Nela

Najlepšia roštenka z hovädzieho mäsa alebo diviny - postup receptu

na porciu rátame cca 100-150 g surového mäsa

Ingrediencie: 600 g kvalitné hovädzie mäso alebo mäso z diviny (roštenec, hovädzie zadné), 1 ks väčšia cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 4 polievkové lyžice oleja (2 na opekanie mäsa, 2 na restovanie cibule) na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, drvená rasca, soľ (solíme až nakoniec) na zjemnenie: lyžička masla

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Hovädzie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Plátky mäsa môžeme jemne naklepať.
  2. Plátky hovädzieho mäsa dochutíme mletým čiernym korením a drvenou rascou. Hovädzie roštenky solíme až úplne nakoniec.
  3. Pripravíme kvalitnú panvicu s pokrievkou. Panvicu rozohrejeme, pridáme olej (2 polievkové lyžice) a vložíme ochutené plátky.
  4. Hovädzie roštenky opekáme z každej strany dozlatista. Mäso sa uzavrie a ostane tak šťavnaté. Opečené roštenky vyberieme.
  5. Ku výpeku z mäsa pridáme olej (2 polievkové lyžice), na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľa dodá na chuti.
  6. K cibuli pridáme červenú papriku, premiešame, pridáme plátky roštenky. Panvicu prikryjeme, mäso dusíme 5 minút, pustí šťavu.
  7. Prikryté roštenky dusíme do polomäkka, za stáleho podlievania horúcou vodou (podľa potreby). Môžeme zvoliť aj mäsový vývar.
  8. Keď sú roštenky polomäkké, pridáme roztlačený cesnak. Dusíme do mäkka. Tak roštenky osolíme, omáčku zjemníme maslom.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso necháme v olejovej marináde (2 polievkové lyžice oleja, obľúbené korenie) uložené v chladne do druhého dňa, roštenky budú omnoho jemnejšie a chutnejšie.

Dobrú roštenkovú chuť.

Vybrali sme pre vás najlepšia roštenka z diviny, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty