Pripravte si najlepšie špenátové palacinky. Máme pre vás lákavý recept z ponuky webu DobráKuchyňa.sk. Naozaj skvelé.
Zdravé a lákavo zelené palacinky na slano, ochuťte si ich na mnoho spôsobov. Máme pre vás pár nápadov.
Inšpirujte sa receptom na výborné palacinky zo špenátu z dielne portálu DobráKuchyňa.sk. A tu je recept na kakaové palacinky.
Vyskúšajte aj recept na vynikajúce palacinky plnené cuketou a syrom. A tu je zase recept na palacinky 321.
(na 12 kusov)
Najlepšie špenátové palacinky, lákavý recept
Ingrediencie na 12 palaciniek - 450 g špenátový pretlak, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 100 ml olivový olej, 6 lyžíc hladkej špaldovej múky, 3 lyžice celozrnnej špaldovej múky (dá sa nahradiť hladkou), 2 kávové lyžičky sezamu, ¹/² kávovej lyžičky jedlej sódy, 1 kávová lyžička soli, štipka pepru, ¹/² kávovej lyžičky sušeného cesnaku. Na vyprážanie: olivový olej. Na plnku: ovčia bryndza, syr President, schwarzwaldská šunka, kyslá smotana
Tip pre vás
1. Základné suroviny dáme do misy
Do vysokej misy si dáme rozmrazený pretlak, vajcia, soľ, sušený cesnak a jedlú sódu.
2. Vymiešame robotom
Zapneme robot na maximálne otáčky a necháme miešať 3 minúty. Pridáme tekuté ingrediencie a miešame 2 minúty na nízkych otáčkach.
3. Pridáme obe múky
Postupne primiešame po lyžiciach a pri nízkych otáčkach obe múky so sezamom a vytvoríme kompaktnú zmes.
4. Pripravíme si panvicu
Panvicu s nepriľnavým povrchom si jemne potrieme olivovým olejom.
5. Pečieme palacinky
Na rozpálenú panvicu si vylejeme naberačku cesta a rozlejeme ho rovnomerne po celom dne.
6. Opekáme z oboch strán
Palacinky opekáme z oboch strán jemne do hneda, obraciame s kuchynskou pomôckou keďže sú jemné.
7. Pridáme náplň
Hotové palacinky naplníme ľubovoľnou náplňou, naša obľúbená je s bryndzou a roztierateľným syrom President.
8. Ak chcete mäso, pridajte si ho
Pre mäsu chtivých je možné pridať aj plátok schwarzwaldskej šunky. Na tanier na dozdobenie sa môže použiť lyžička kyslej smotany.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na výborné hrnčekové palacinky portálu Zenyvmeste.sk
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk