Ako sa pripravuje slovenská ryža? Máte obavy? My vám poradíme ako na to. Najlepšia slovenská ryža, ktorá nelepí. Jednoduchý recept webu Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.
Dobrá kuchyňa pre vás pripravila overený recept na fantastickú sypkú slovenskú ryžu. Je dôležité dodržať tri základné zásady, slovenskú ryžu nasucho opražiť, podusiť na miernom stupni, prikrytú nechať ešte odpočívať. Garantujeme, že sa vám nezlepí.
Vynikajúca príloha najlepšia dusená ryža, ako jednoducho sa robí dusená ryža
Na dusenie slovenskej ryže je vhodné použiť kvalitnú teflónovú panvicu. Namiesto slovenskej ryže môžete zvoliť aj tarhoňu (malé cestovinové guličky), ktorá je tiež veľmi obľúbená. Postup je rovnaký. Vyskúšajte.
Dobrá kuchyňa má pre vás zopár receptov na skvelé prílohy. Dokonalá zemiaková kaša, fit zelerové hranolky pečené v rúre, kuskus šalát so zeleninou, tradičné zemiakové placky, klasická dusená ryža. Prípadne skúste aj maďarské halušky.
Stačí si iba vybrať. Dobrú chuť prajeme.
Príloha zo zemiakov najlepšia zemiaková kaša, ktorú si zamilujete
(Na 4 porcie)
Ingrediencie: 2 hrnčeky slovenskej ryže (400 g), 3 hrnčeky vlažnej vody (nezabúdame dodržať pomer 1:1,5), 1 ks menšia cibuľa, 2 lyžice masla (môžeme zvoliť aj olivový olej, maslo však dodá vôňu a chuť) na dochutenie: soľ (podľa chuti)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Takto pripravenú slovenskú ryžu necháme ešte prikrytú odpočívať 20 minút a môžeme podávať. Slovenská ryža je výbornou prílohou k dusenému mäsu, zelenine.
Dobrú chuť. Skúste aj náš recept ako uvariť ryžu, aby sa nelepila. Vyskúšajte aj ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá nelepí, recept portálu Ženyvmeste.sk
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk