Jednou z najväčších špecialít maďarskej kuchyne nesporne je halászlé. Každý región má však vlastný recept. Niekto rybu vopred marinuje, niekto ju nakladá s cibuľou a cesnakom v oleji a necháva aspoň deň postáť.
No úplne základný recept spočíva v tom, že sa robí na cibuli a červenej mletej paprike, presne ako základ každého dobrého gulášu. Neodmysliteľnými príchuťami sú paradajka a paprika, ktoré sa k rybiemu vývaru chuťovo veľmi hodia.
Tí ozajstní fajnšmekri nedajú na tento overený recept starých mám dopustiť.
Vyskúšajte ďalšie recepty ako si pripraviť ryby z kuchyne portálu Ženy v meste. Vyskúšajte aj recept na bravčový guláš.
(na 6 porcií)
Ingrediencie na 6 porcií: 600 g rybieho mäsa (z kapra alebo sumca) rybia hlava zelená paprika 1 ks paradajka 1 ks cibuľa 3 ks cesnak 3 strúčky mletá červená paprika 1 KL zemiaky 3 ks mrkva 2 ks soľ, podľa chuti čierne korenie 5 guličiek nové korenie 5 guličiek bobkový list 2 ks bravčová masť 3 PL
Tip pre vás
Začneme smažením cibule na masti. Pridáme soľ.
Pridáme nastrúhaný cesnak.
Nasleduje mletá červená paprika, ktorú zalejeme trochou vody a necháme prevrieť.
Nasleduje na kocky nakrájaná mrkva.
Zalejeme vodou, dochutíme koreniami. Pridáme ešte zemiaky na kocky a varíme asi desať minút.
Až teraz vložíme variť do polievky rybiu hlavu a varíme asi pol hodiny.
Nakrájame si rybie mäso na kocky a dáme variť do polievky na asi desať minút.
Úplne na záver, na posledných päť minút pridáme nakrájanú paradajku a papriku. Ak je treba, ešte dochutíme.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk