Nákupný zoznam

Najlepší segedínsky guláš, RECEPT bez múky

19.11.2020 | Autor: Nela

Vynikajúci segedínsky guláš. Vyskúšajte recept bez múky z dielne webu Dobrá kuchyňa, určite si pochutíte. Želáme vám dobrú chuť.

Fantastický segedínsky guláš, jednoduchý recept bez múky

Segedínsky guláš, tradičný a chutný. Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa vám prináša novinku, vynikajúci segedínsky guláš bez múky.

Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Vyskúšajte, určite si pochutíte. Dobrú chuť vám želáme.

Vybrali sme pre vás recept na pravý segedínsky guláš webu Ženy v meste

Segedínsky guláš, recept ako pripraviť skvelý segedínsky guláš

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas dusenia: cca 45 minút (podľa druhu mäsa)
  • Počet porcií: 5

Obľubujete jedlá z jedného hrnca? Kyslá kapusta a parená knedľa sú vašou pochúťkou?

Pripravte si najlepší šťavnatý segedínsky guláš podľa nášho receptu, ktorý si zamilujete. Varte s nami jednoducho a chutne, varte so značkou Dobrá kuchyňa.

Pripravili sme pre vás aj recept na výborný segedínsky guláš zo sladkej kapusty. Alebo skúste recept na maďarský segedínsky guláš. A tu je zase recept na segedínsky guláš bez smotany.

Najlepší segedínsky guláš, jednoduchý a chutný

(pre 5 osôb)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 3 ks - stredná cibuľa
  • 1 štipka - kurkuma
  • 3 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 ks - bobkový list
  • 180-250 ml - šľahačková smotana
  • 700 g - bravčové pliecko
  • 3 plná hrsť - kyslá (kvasená) kapusta
  • 1 podľa chuti - gulášové korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší segedínsky guláš, RECEPT bez múkyAutor - Nela

Najlepší segedínsky guláš - postup receptu

Ingrediencie: 700 g bravčové pliecko (bravčová krkovička), 2 polievkové lyžice bravčovej masti (3 polievkové lyžice oleja), 3 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 veľké hrste kyslej (kvasenej) kapusty, 180-250 ml šľahačkovej smotany (môžeme aj vynechať, ak šľahačkovú smotanu nemáme, môžeme pridať aj zopár lyžíc kyslej smotany), 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, 3 polievkové lyžice mletej červenej papriky (môže byť aj pálivá), 1/2 malej lyžičky celej alebo drvenej rasce, 1 ks bobkový list, trochu kurkumy (aj keď nie je tradičná, dodá peknú farbu, je fantastická na kĺby), môžeme zvoliť už hotové korenie napr. gulášové korenie, bravčové pečené

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na menšie kocky. Na prípravu môžeme zvoliť bravčové pliecko, krkovičku alebo bravčové stehno, bude však suchšie. 
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na bravčovej masti (oleji) si ju orestujeme do sklovita, zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame. Pridáme aj nakrájané mäso.
  3. Bravčové mäso orestujeme, aby sa zatiahlo (zbledne), pridáme aj korenie podľa chuti. Hrniec prikryjeme a mäso ďalej dusíme, aby pustilo vlastnú šťavu. Takto získa na skvelej chuti.
  4. Trvá to približne 5-10 minút. Potom bravčové mäso dusíme do polomäkka. Bravčové kúsky podlejeme malým množstvom vody podľa potreby, aby sa neprichytilo. Pridáme kapustu.
  5. Kyslú kapustu pridávame k polomäkkému mäsu vytlačenú od kapustovej vody. Segedínsky guláš dusíme ešte 20 minút, mäsko zmäkne. Guláš nezahusťujeme múkou, je bezlepkový.
  6. Nakoniec segedínsky guláš zjemníme šľahačkovou smotanou. Množstvo záleží od našej chuti, prípadne od balenia. Segedínsky guláš  varíme ešte cca 10 minút, dochutíme, ak treba.
  7. Ak by sme mali kyslú (kvasenú) kapustu príliš kyslú, a kyslé jedlá veľmi nemusíme, je dôležité kapustu premyť studenou vodou. Ja som pridala aj jabĺčko zo súdka s kyslou kapustou.
  8. Segedínsky guláš tradične podávame s parenou knedľou. Ak knedľu nemusíme, môžeme aj so zemiakmi,  s čerstvým chlebom. Najlepšie chutí na druhý deň, keď prejdú všetky chute.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso namarinujeme, to znamená, že pridáme dve polievkové lyžice oleja a obľúbené korenie, premiešame a uložíme do chladu aspoň na hodinu (najlepšie cez noc), mäso získa nielen na chuti, skôr sa aj udusí.

Dobrú gulášovú chuť. Skúste aj aké mäso na segendínsky guláš. Vyskúšajte recepty na poctivý segedínsky guláš

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty