Najlepšia mäsová nátierka / hydinová pomazánka. Autorka receptu a foto - Katarína
Rýchla mäsová / hydinová nátierka, ktorou pohostíte svoju rodinu či priateľov. Pripravte si ju podľa overeného receptu webu DobráKuchyňa.sk.
Výborná nátierka z vareného mäsa, ktorá prekvapí lahodnou chuťou. Ak vám ostalo mäso z vývaru či pečené mäso, toto je ideálny spôsob ako môžete zužitkovať.
A výsledok naozaj stojí za to, skvelá pomazánka ktoré chutí celej rodine.
Máme pre vás aj recept pomazánku z vareného mäsa
(na 10 porcií)
Ingrediencie: cesnak 5 ks, horčica 2 kávové lyžičky, červená cibuľa 2 ks, varené mäso z polievky 3 plné hrste, smotanová nátierka (Lučina, žervé) 125 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, bravčová masť 3 polievkové lyžice, maslo 80 g, soľ 2 kávové lyžičky, peper 2 štipky.
Tip pre vás
Uvarené mäso si nakrájame na menšie časti a dáme do misky v ktorej budeme mixovať nátierku.
Na panvicu si dáme bravčovú masť, na menšie kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do sklovita.
Ku nakrájanému mäsu si pridáme vychladnutú osmaženú cibuľu s cesnakom, soľ, papriku, peper, zmäknuté maslo, horčicu a sušenú petržlenovú vňať. Celú zmes vymixujeme ponorným mixérom na nízkych otáčkach.
Ako posledný krok pridáme k vymixovanej zmesi nátierkové maslo a ďalej mixujeme už na vyšších otáčkach do hladka.
Hotovú nátierku ochutnáme a prípadne ešte doladíme soľou, horčicou či štipľavou paprikou. Podávame na čerstvom pečive alebo hriankach s varenou cviklou a kyslou uhorkou.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj našich 10 recept na domáce nátierky webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk