Staré mamy kedysi vedeli, čo je dobré. Čo tam po šunke, saláme, keď existuje aj taká bomba, akou sú oškvarky. To sa už hneď dalo vymyslieť ozaj dobrú nátierku.
Čaro dobrej oškvarkovej nátierky spočíva vo výbere tých správnych surovín. V tomto prípade sú to oškvarky, ktoré hrajú hlavnú rolu. Ideálne, ak ich kupujete u mäsiara, ktorý sa zaručuje za ich kvalitu. Resp. tie najlepšie sú, ak si ich vytopíte sami doma z ozaj kvalitnej slaninky.
Potom už stačí len na drobno nasekaná cibuľa, maslo, vajíčka a niet sa čomu diviť. Nič iné už na chlieb ani nebudete chcieť než domácu oškvarkovú nátierku. Ani vám viac nenapadne doniesť z obchodu tú kupovanú.
Skúste si pripraviť oškvarkovú nátierku podľa fotoreceptu na webe Dobrá kuchyňa, nebudete ľutovať.
Vyskúšajte aj recept na oškvarkovú pomazánku s uhorkami
(pre 6 osôb)
Ingrediencie na 6 porcií: 400 gramov oškvarkov, 4 vajcia, 100 gramov masla, 1 cibuľa, 1 polievková lyžica plnotučnej horčice. Na dochutenie soľ, mleté čierne korenie a vegeta.
Oškvarky najemno pomelieme.
Zmiešame ich s maslom, soľou, čiernym korením a vegetou.
Pridáme ešte nasekané vajíčka, cibuľku nakrájanú na drobné kocky a horčicu.
Dôkladne premiešame. Dobré je, aby nátierka chvíľu postála (aspoň dve hodiny). Vyskúšajte aj recept na škvarkovú pomazánku od babičky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk