Nákupný zoznam

Výborná tuniaková pomazánka, RECEPT na jemnú pomazánku

24.09.2020 | Autor: Nela

Výborná tuniaková pomazánka. Recept na chutnú jemnú pomazánku so značkou Dobrá kuchyňa. Inšpirujte sa.

Vynikajúca tuniaková pomazánka, recept na jemnú pomazánku

Fantastická tuniaková pomazánka. Nech sa páči, jednoduchý recept na pomazánku z tuniaka a vajec webu Dobrá kuchyňa. Naša tuniaková pomazánka chutí úžasne. Dobrú zdravšiu chuť vám želáme.

Rozmýšľate nad lahodnou rybacou pomazánkou? Inšpirujte sa našou tuniakovou. Príprava je rýchla a jednoduchá. Pomazánka z tuniaka a vajec je výživná a sýta. Domáca tuniaková pomazánka so značkou Dobrá kuchyňa.

Prečo práve tuniak? Ako tučná ryba obsahuje mnoho omega-3 mastných kyselín, vďaka  čomu má prospešné účinky pre naše zdravie. Podporuje zdravé srdce, mozog, aj oči. Zlepšuje stav našej pokožky a bojuje proti chronickým zápalom. 

Super recept na pomazánku naj vajíčková pomazánka, jednoduchá a lahodná

Jednoduchá pomazánka z tuniaka, ktorú musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia vajec: 10 minút
  • Počet porcií: 2-3
Chutná pomazánka je výborná na raňajky či večeru, skvelá, keď máte oslavu, ak vás prekvapí návšteva. Pomazánku stačí iba natrieť na chlebík či pečivo, obložiť zeleninou. 

Domáce pomazánky sa tešia veľkej obľube, pretože sú bez škodlivých éčiek. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, rýchly recept na chutnú tuniakovo vajíčkovú pomazánku.

Viete ako správne uvariť vajcia natvrdo? Od bodu varu ich varíme 8-10 minút, aby si zachovali pekný žĺtok. Pri dlhom varení môže mať zelenkavú farbu. Do vody k vareniu pridajte lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú vajcia ľahšie lúpať.

Tip na úžasnú pomazánku z cukety fantastická cuketová pomazánka, zdravá a chutná

Fantastická tuniaková pomazánka - rýchly domáci recept

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 3 polievkové lyžice - smotanová nátierka
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 2 ks - vajce uvarené natvrdo
  • 160 g - tuniak v olivovom oleji
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná tuniaková pomazánka, RECEPT na jemnú pomazánkuAutor - Nela

Ako jednoducho pripraviť tuniakovú pomazánku - postup receptu

Ingrediencie: tuniak v olivovom oleji (160 g), 2 ks vajce uvarené natvrdo, 3 polievkové lyžice smotanovej nátierky (môže byť aj Lučina, žervé), 1 ks menšia cibuľa (najlepšie šalotka, červená cibuľa, kvôli jemnejšej chuti) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Od bodu varu ich varíme 10 minút. Potom dáme vajcia do studenej vody. Keď vychladnú, tak ich ošúpeme. 
  2. Do mixéra dáme tuniaka aj s olejom, uvarené vajcia, ošúpanú, na menšie kusy nakrájanú cibuľu, smotanovú nátierku. Všetko spolu rozmixujeme. 
  3. Nakoniec ešte tuniakovú pomazánku dochutíme soľou, mletým čiernym korením, ale aj citrónovou šťavou, podľa chuti. Môžeme zachladiť.
  4. Keď dáme domácu tuniakovú pomazánku do chladu aspoň na 30 minút, pomazánka bude tuhšia, chute sa spolu nádherne prepoja. Vyskúšajte. 

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme tuniakovú pomazánku s kúskami, nie úplne jemnú, vajcia a tuniaka vidličkou roztlačíme, cibuľu pridáme nakrájanú nadrobno.

Dobrú pomazánkovú chuť.

Vyskúšajte aj skvelú tuniakovú pomazánku s paprikou, jednoduchý recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty