Tradičné kysnuté koláče sú veľmi obľúbené. Dnes vám Dobrá kuchyňa ponúka babičkin recept na najlepší šťavnatý jablkový koláč s tvarohom a posýpkou. Aj keď jeho príprava trvá trochu dlhšie, výsledok stojí za to. Vyskúšajte.
Máte doma veľa jabĺk? Čo tak si upiecť šťavnatý kysnutý koláč s tvarohom a jablkami, ktorý chutí úžasne. Nech sa páči. Overený babičkin recept s podrobným fotopostupom. Skvelý jablkovo tvarohový koláč so značkou Dobrá kuchyňa.
Aj keď je náš koláč z kysnutého cesta, s cestom pracujeme ihneď, nie je potrebné ho na začiatku nechať kysnúť 30-40 minút. Cesto na kysnutý koláč nechávame podkysnúť až na plechu.
Vybrali sme pre vás aj recept na pravé domáce moravské koláče s rôznymi náplňami
Preferujte zdravšie a výživnejšie potraviny? Dobrá kuchyňa myslí aj na vás. V našom recepte si môžete vybrať. Šťavnatý kysnutý koláč s jablkami a tvarohom s tradičnými ingredienciami, zvoliť môžete aj suroviny zdravšie, výživnejšie. Je to iba na vás. Zdravšie pečenie s Dobrou kuchyňou.
Sezóna chutných voňavých jabĺk je tu. Je najvyšší čas si upiecť vynikajúci šťavnatý jablkovo tvarohový koláčik. Dokonalý babičkin kysnutý koláč s jablkami, tvarohom a chrumkavou posýpkou, ktorý aj na druhý deň chutí úžasne. Tradičné jablkové pokušenie. Prípadne skúste aj recept na banánový chlieb.
Rýchly koláč s jablkami najlepší hrnčekový jablkový koláč, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte aj náš krehký jablkový koláč. Máme pre vás aj recept na jahodový koláč.
(Na 2 plechy)
ingrediencie na kvások: 1/2 kocky čerstvého droždia, 0,5 dl vlažného mlieka, 1 polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru ingrediencie na cesto: 2 dl mlieka, 2 polievkové lyžice kryštálového (trstinového cukru), 500 g hladká múka (hladká špaldová múka), 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 dl oleja, 1 polievková lyžica medu, 1/2 čajovej lyžičky soli na tvarohovú náplň: 1 kg nízkotučného tvarohu (najlepšie vo vedierkach, tvarohu môže byť aj menej), 1 ks Zlatý klas (40 g), 4 ks vanilínový cukor (ak obľubujete sladšie, pridajte ešte 4 polievkové lyžice cukru) na jalkovú náplň: 10 ks jablko strednej veľkosti, mletá škorica a kryštálový (trstinový cukor) - podľa chuti na posýpku (hrnček 250): 250 g masla, 1/2 hrnčeka hrubej múky (špaldovej krupice), 1/2 hrnčeka kryštálového cukru (trstinového cukru) na vymastenie plechov: olej alebo maslo
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Nemáte doma jablká ale hrušky? Nevadí. Sú taktiež vynikajúce do nášho kysnutého tvarohového koláča. Je vhodné ich nakrájať na plátky.
Sladké tradičné maškrtenie. Tu sú aj naše rýchle recepty s jablkami. Alebo skúste recept na super jemný jablkový koláč. Vyskúšajte aj fantastický kysnutý jablkový koláč s tvarohom, top recept portálu Ženyvmeste.sk
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk