Nákupný zoznam

Vyprážaná treska, RECEPT na chrumkavú vyprážanú tresku

14.02.2021 | Autor: Nela

Fantastická vyprážaná treska. Recept na chrumkavú vyprážanú tresku so značkou Dobrá kuchyňa.

Ako sa robí vynikajúca chrumkavá vyprážaná treska 

Vyprážaná treska. Recept ako si pripraviť chrumkavú vyprážanú tresku vám prináša Dobrá kuchyňa. Nech sa páči, vyskúšajte. Pochutí si celá rodina. Dobrú chuť želáme.

Máte doma tresku, chcete ju vyprážať a neviete ako na to? My vám poradíme ako si pripraviť chutnú a chrumkavú vyprážanú tresku. Ponúkame podrobný fotorecept, prípravu zvládne aj každý začiatočník.

Môžeme si kúpiť aj tresku čerstvú, bude ešte chutnejšia, výživnejšia. Ak zvolíte mrazenú, je vhodné ju kupovať iba s glazúrou, aby obsahovala čo najmenej vody.

K vyprážanej treske sa hodí klasický zemiakový majonézový šalát - recept

Fantastická vyprážaná treska - recept aj pre začiatočníkov

  • Čas vyprážania: 20 minút
  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 6

Treska tmavá. Jej mäso je ľahko stráviteľné, veľmi chutné a jemné. Obsahuje kvalitné bielkoviny, zdravé tuky, vitamíny A a D, z minerálov majú zastúpenie vápnik, horčík, fosfor, draslík.

Mäso z morských rýb obsahuje aj veľa jódu. Rybie mäso je svojim zložením veľmi cenné pre naše zdravie.

Vynikajúca chrumkavá vyprážaná treska výborne ladí so zemiakovým či cviklovým šalátom, zemiakovou kašou alebo šťuchanými zemiakmi. Môžete pridať iba dusenú zeleninu, čerstvý zeleninový šalát.

Dobrá kuchyňa, to sú jednoduché a chutné recepty. Tradičné a moderné, spoľahlivé a overené. Recepty, ktoré sa podaria na prvý krát, ich prípravu zvládnu aj začiatočníci. Varte a pečte s nami, recepty so značkou Dobrá kuchyňa.

Fit šalát, od ktorého nepriberiete recept na skvelý cviklový šalát

Vynikajúca chrumkavá vyprážaná treska

(Na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 6 ks - filety tresky
  • 12 polievková lyžica - strúhanka
  • 1 šálka - olej (najlepšie repkový)
Poslať ako nákupný zoznam



Vyprážaná treska, RECEPT na chrumkavú vyprážanú treskuAutor - Nela

Najlepšia vyprážaná chrumkavá treska - postup receptu

Ingrediencie: 6 filetov tresky podľa obľuby2-3 ks vajce (podľa veľkosti), cca 8 polievkových lyžíc hladkej špaldovej (hladkej) múky, cca 12 polievkových lyžíc strúhanky (najlepšie chlebovej) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie na vyprážanie: 1 menšia šálka oleja (najlepšie repkový, má vyšší stupeň zadymenia)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Rybu rozmrazíme. Rozmrazenú tresku (čerstvú tresku jemne opláchneme) osušíme papierovou utierkou. Z oboch strán ju osolíme a okoreníme. 
  2. Pripravíme si tri hlbšie misky. Do jednej dáme múku, v druhej si rozšľaháme vajcia, do tretej pridáme strúhanku. Začíname obaľovať najskôr v múke.
  3. Potom filety máčame z oboch strán v rozšľahaných vajciach s troškou soli. Je dôležité, aby sme filety dobre obalili aj v múke, ale aj vajci a v strúhanke.
  4. Poslednou vrstvou je strúhanka. Najlepšia je chlebová, vtedy bude treska fajnová, úžasne chrumkavá. Po strúhanke nasleduje fáza vyprážania.
  5. Na kvalitnú panvicu nalejeme olej (najlepšie repkový, pretože má vysoký stupeň zadymenia), niekto na vyprážanie používa iba bravčovú masť.
  6. Olej alebo bravčovú masť necháme dobre rozohriať. Filety vkladáme vždy do vriaceho tuku. V rozpálenom tuku vyprážame tresku z oboch strán.
  7. Tresku vyprážame do chrumkava. Ak máme tresku nádhernej farby, filety ukladáme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili zvyšného tuku.
  8. Ak chceme vyprážané filety chrumkavé, ihneď ich podávame. Vtedy chutia najlepšie. Nikdy ich neprikrývame, lebo by stratili chrumkavú kôrku. 

Tip Dobrej kuchyne: Takto si môžeme vyprážať aj iný druh rýb, napríklad filety pstruha, kapra, ale aj hoki. Keď rybu osolíme a okoreníme, môžeme ju pokvapkať aj citrónovou šťavou, získa zaujímavú chuť.

Dobrú chrumkavú rybaciu chuť.

Vybrali sme pre vás najlepšie recepty na jedlá z rýb kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty