Zaručene najlepšie oškvarkové pagáče, tradičný recept. Autorka receptu a foto - Ivka
Tradičné oškvarkové pagáče z kysnutého cesta, recept na tie zaručene najlepšie. Ak chcete potešiť návštevu alebo členov domácnosti, pripravte im škvarkové pagáče podľa tradičného receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Pagáče sú veľmi obľúbenou pochúťkou na našom území. Skvele sa hodia k vínu, pivu, ale aj k poháru teplého čaju alebo mlieka.
Pagáče vo všetkých svojich variantoch sú skvelé na raňajky, večeru či ako pohostenie pre návštevu. Ich chuť ocení každý milovník oškvariek a kysnutého pečiva.
Vychutnajte si ich s priateľmi, pri sledovaní televízie alebo nimi len tak zažeňte hlad.
Vďaka jogurtu v ceste sú jemné aj na druhý deň. Nechajte sa inšpirovať vyskúšaným receptom z webu Dobrá kuchyňa.
Vyskúšajte aj náš recept na najlepšie pizzové taštičky z lískotvého cesta
(na 30 kúskov)
Ingrediencie: mlieko 150 ml, hladká múka 500 g, oškvarky 250 g, čerstvé droždie 21 g, hustý biely jogurt 2 PL, cukor 1 kávová lyžička, vajce 2 ks, soľ 2 kávová lyžička, olej 1 PL.
Tip pre vás
Do misky pridáme múku, biely jogurt, olej, 1 vajíčko, kvások a 1 kávovú lyžičku soli. Ručne alebo za pomoci kuchynského robota spracujeme cesto. Keď sa nám pekne odliepa od stien misky, je hotové. Prikryjeme ho potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť asi hodinu.
Asi po hodine, keď cesto nakyslo, vyklopíme ho na múkou posypanú dosku a v rukách prehnetieme. Vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika. Na cesto rozotrieme oškvarky.
Cesto zložíme na štvorec, podľa postupu na obrázku. Necháme ho ešte nakysnúť cca 30 minút. Vďaka tomu budú mať pagáče peknú štruktúru cesta a po upečení budú nadýchané.
Štvorec rozvaľkáme a pomocou pohára alebo vykrajovača robíme kolieska. Ukladáme ich na plech a necháme ešte asi 10-15 minút podkysnúť. a potrieme rozšľahaným vajíčkom so soľou. Pečieme pri 190 stupňoch cca 10-15 minút, kým nebudú pekné zlatisté. Čas pečenia je približný. Trvanie závisí od rúry, keďže každá rúra pečie inak
Hotové pagáče vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť. Keďže vôňa upečených pagáčov je nesmierne lákavá, dajte si pozor, aby ste nezjedli hneď polovicu plechu. Aby ste sa vyhli bolestiam brucha. :-)
Dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na tradičné syrové pagáče webu Ženy v meste. Tu sú zase naše jednoduché pagáče. Tu je aj náš recept na rýchle pagáče.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk